Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Μαρτίου, 2013

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 18:30 στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου και τα απάνθρωπα και βίαια μέτρα που συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα.
  • Διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τρόικα έθεσε θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων σε άτομα κάτω των 60 ετών.
  • Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις διαγραφές δανείων από τις κυπριακές τράπεζες σε μεγάλες εταιρείες και διάφορους επώνυμους. Το τηλεοπτικό δίκτυο Sigma παρουσίασε ρεπορτάζ με αναφορά και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή, σύμφωνα με το οποίο εταιρεία είχε φτάσει στο σημείο να αγοράσει έως και ένα «παλάτι» εκτός Κύπρου, με δάνεια από τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες.
  • Μία ώρα μπροστά μετακινούνται οι δείκτες του ρολογιού τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η θερινή ώρα. Συγκεκριμένα στις 3.00 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα πρέπει να δείχνουν 4.
  • Eξαιρετικά κρίσιμο, λόγω και της κατάστασης στην Κύπρο, θεωρείται το νέο ραντεβού των Ευ.Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη με τον πρωθυπουργό, την Τετάρτη. Ο Γ.Στουρνάρας δήλωσε μεν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη εν όψει τρόικας, ωστόσο, αρκετά είναι τα εμπόδια μέχρι οι αρχηγοί να περάσουν την πύλη του Μαξίμου· ο πρωθυπουργός επιθυμεί οπωσδήποτε συμφωνία.

Κόσμος

  • Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα παλαιό κτίριο του προαστίου του Παρισιού, Ομπερβιλιέ.
  • Σχεδόν 1.400 άτομα απομάκρυνε η αστυνομία από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας, η οποία αποδείχτηκε φάρσα.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Προβαίνοντας σε μια χειρονομία μάλλον σπάνια, ειδικά σε εκλογικές χρονιές, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στην διάδοχο και πολιτική του αντίπαλο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όπως εκτίμησε «ηγείται με αυτοσυγκράτηση» στην Ευρώπη. Ως καγκελάριος, προσέθεσε, «χρειάστηκε να μάθω ότι η Γερμανία μπορεί να ηγηθεί της Ευρώπης μόνο με τον τρόπο που ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι: Πολύ προσεκτικά».
  • Αναφορές σε μια σημαντική αλλαγή της δομής του τουρκικού κράτους προς την κατεύθυνση μίας περισσότερο ομόσπονδης δομής έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, υπενθυμίζοντας ότι οι ανεπτυγμένες χώρες δεν φοβούνται αυτήν τη δομή. «Είναι σημάδι δύναμης, και επιταχύνει την ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Οικονομία

  • Οι αποταμιεύσεις στην ευρωζώνη είναι ασφαλείς, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Bild του Σαββάτου και επισημαίνει ότι επισημαίνοντας ότι η Κύπρος ήταν μια «ειδική περίπτωση» και όχι ένα πρότυπο για μελλοντικές διασώσεις. Το ευρώ είναι πλέον πιο ισχυρό παρά ποτέ, προσθέτει και τάσσεται κατά των σκέψεων για έξοδο χωρών από το κοινό νόμισμα.
  • Το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος γάμου. Πρόκειται για μέτρο που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τους εκπροσώπους της τρόικας. Παράλληλα, είναι έτοιμο το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον νέο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
  • Με καθυστέρηση θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και στους συνταξιούχους των τομέων (ΤΑΝΤΠ και ΤΕΑΑ) και ΟΓΑ.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 στο «derby d' Italia» απέναντι στην Ίντερ και μάλιστα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο, όπου οι Νερατζούρι είχαν επικρατήσει στην έδρα της «Γηραιάς Κυρίας», βάζοντας φρένο στο αήττητο σερί των 49 αγώνων της Γιούβε στο Campionato.Από εκεί και πέρα η Φιορεντίνα ηττήθηκε στην έδρα της Κάλιαρι (2-1), ενώ η Λάτσιο ίδρωσε, αλλά τελικά λύγισε την αντίσταση της Κατάνια με το ίδιο σκορ. Νίκη για τη Μίλαν επί της Κιέβο με 1-0 με του Ροσονέρι να μένουν στην τρίτη θέση μετά την εκτός έδρας νίκη της Νάπολι επί της Τορίνο με... 5-3!
  • Η διοίκηση του Παναθηναϊκού κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Φάμπρι, μετά την ήττα από τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και όπως φαίνεται το κλίμα για τον Ισπανό τεχνικό είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Μάλιστα, στα επόμενα 24ωρα αναμένεται και να υπάρξει διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την ΠΑΕ να στηρίζει τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν να γυρίσουν το ματς. Έξαλλοι οι παίκτες στα αποδυτήρια των Πρασίνων, με τον Καρνέζη να ζητάει εξηγήσεις από τον προπονητή της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου