Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Βηματοδότης

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013
Ως... «dead man walking» χαρακτήρισε ο Guardian τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη μετά τη μαραθώνια δραματική συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, που τελείωσε, όπως είναι γνωστό ξημερώματα. Ο Πρόεδρος της Κύπρου φαινόταν ωχρός, καταβεβλημένος και σκεφτικός. Αλλά εξ ίσου δραματικά ήταν τα γεγονότα που προηγήθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο κ. Αναστασιάδης με τους κκ. Μπαρόζο, Ρομπάι, Ρεν, Ντάισελμπλουμ και την κυρία Λαγκάρντ. Σ΄όλους είναι πλέον γνωστό το φραστικό επεισόδιο όταν ο Κύπριος Πρόεδρος στράφηκε κατά της επικεφαλής του ΔΝΤ λέγοντάς της «με τις συνεχείς απαιτήσεις σου με εξωθείς σε παραίτηση».
***
Εκείνο ίσως που δεν είναι γνωστό είναι όταν η κυρία Λαγκάρντ εμφανιζόταν ανυποχώρητη για κούρεμα έως 60% στις καταθέσεις άνω των 100.000 και ο κ. Αναστασιάδης (γνωστός στους Κύπριους πολιτικούς ηγέτες για τις εκρήξεις του) φώναξε στον κ. Ρομπάι που βρισκόταν δίπλα του «Μαζέψτε αυτή την κυρία, για να τελειώνουμε. Μαζέψτε την επιτέλους». Ένας πάντως από την κυπριακή αντιπροσωπεία θυμήθηκε (αλήθεια δεν ξέρω πώς) την κυρία... Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας χαμογελώντας «τη Ζωή ήθελε η Λαγκάρντ να είναι απέναντί της στις Βρυξέλλες...».
***
Και πριν προχωρήσω παρακάτω να ένα ερώτημα που ακούγεται όλο και συχνότερα στη Μεγαλόνησο: Αληθεύει ότι δύο αρχηγοί κομμάτων έχουν βάλει μαύρες πλερέζες λόγω του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο; Ο ένας μάλιστα το τελευταίο διάστημα πού τον έχανες και πού τον εβρισκες ήταν στη Λεμεσό, εκεί όπου ζουν μονίμως 50.000 Ρώσοι (από τους οποίους οι 8.000 πήραν και την κυπριακή υπηκοότητα), όπου βρίσκεται και η έδρα πολλών επιχειρήσεων. Ο άλλος είχε καταθέσεις στη Λαϊκή Τράπεζα. Αληθεύει.
***
Άλλο ένα ερώτημα που επίσης ακούγεται τώρα τελευταίως στην Κύπρο. Τι απέγινε αλήθεια το περίφημο τζετ του κ. Δ. Χριστόφια; Με το οποίο πήγαινε στις Συνόδους Κορυφής, αλλά και σε επισκέψεις σε ξένες χώρες. Πάντως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας πράκτοράς μου δεν το είδε. Αντιθέτως είδε ένα σμήνος πολυτελών τζετ ρωσικών συμφερόντων, το ένα παρκαρισμένο δίπλα στο άλλο, ωσάν να επρόκειτο για έκθεση πολυτελών αεροσκαφών. Και όλα τα ρωσικά τζετ ήταν σε μικρή απόσταση παρκαρισμένα από τα γιγαντιαία αμερικανικά μεταγωγικά που είχαν παρκάρει στη Λάρνακα όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα επισκεπτόταν το Ισραήλ.
***
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς απέγινε το τζετ του πρώην προέδρου Χριστόφια. 'Άλλωστε αυτό θα το διερευνήσει όπως έμαθα η Βουλή, που άρχισε τις δικαστικές διαδικασίες για να αποδώσει ευθύνες για την οικονομική τραγωδία της Κύπρου. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης για να πάει στις Βρυξέλλες του έστειλαν από εκεί ιδιωτικό τζετ.
***
Θυμάστε που το 2004 όταν η Ελλάδα κέρδισε στο Euro, υπουργοί (τότε) της ΝΔ ζητούσαν επιμόνως να δοθεί στον κ. Ρεχάγκελ η ελληνική υπηκοότητα; Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι οι προτάσεις αυτές τελικά δεν επικράτησαν. Ο κ. Ρεχάγκελ έφυγε από την Ελλάδα πήγε στη Χέρτα Βερολίνου (ή Die Alte Dame, όπως την ονομάζουν) για να τη σώσει, αλλά ούτε η Χέρτα σώθηκε, ούτε ο κ. Ρεχάγκελ σώθηκε ως προπονητής.
***
Σας πληροφορώ ότι ο αρμόδιος υπουργός που εισηγείται να χορηγείται ελληνική υπηκοότητα, υπουργός Εσωτερικών κ. Ευ. Στυλιανίδης (προσωπικός φίλος και του Ρεχάγκελ, αλλά και του κ. Φούχτελ) αντί να του δώσει υπηκοότητα (όπως έδωσε προσφάτως στον κ. Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ), τον έχρισε πρέσβη καλής θελήσεως της Ελλάδας στη... Γερμανία! Τι είδους πρέσβη και μάλιστα καλής θελήσεως θέλουν να τον χρίσουν, αφού ο άνθρωπος μόνον για ποδόσφαιρο ομιλεί. Όταν συνεργάτης μου τον ρώτησε πώς βλέπει τις εξελίξεις στην Κύπρο, τι νομίζετε ότι απάντησε; «Παίρνεις τη μπάλα και κάνεις παιχνίδι».
***
'Οσο για τον κ. Φούχτελ είχε ορισμένες περιπέτειες στις επισκέψεις του στα υπουργεία. Στο υπουργείο Τουρισμού για παράδειγμα που πήγε να συναντήσει την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε στο... ασανσέρ, δοξάζοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα μέσα στα ελληνικά υπουργεία. Αμ και το άλλο; Έδωσε ένα δώρο στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, που ήταν ένα ξυλόγλυπτο, αλλά... χαλασμένο ρολόι! Πήγε βεβαίως να το φτιάξει ο άνθρωπος, κάτι κατάφερε και ο κ. Στυλιανίδης φαινόταν ευχαριστημένος.
***
Εκεί που άρχισε συζήτηση εάν θα καταργηθεί ή όχι το κανάλι της Βουλής ανακοινώθηκε ότι τίθεται επισήμως σε λειτουργία ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή Τηλεόραση» στο YouTube!
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου