Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Συγγνώμη» από Πετρέους για την εξωσυζυγική σχέση του που τον οδήγησε στην παραίτηση

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013

«Εσπασε» την πολύμηνη σιωπή του ο Ντέιβιντ Πετρέους απολογούμενος ενώπιον βετεράνων για την εξωσυζυγική του σχέση που τον οδήγησε να παραιτηθεί από την αρχηγία της CIA.

Ντυμένος με επίσημο μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα έδωσε χθες την πρώτη του δημόσια ομιλία, από την παραίτησή του τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα ακροατήριο περίπου 600 ανθρώπων, κυρίως βετεράνων, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.
Ο ήρωας του Ιράκ και του Αφγανιστάν «εξαφανίστηκε» μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και την παραίτησή του και σύμφωνα με το δικηγόρο του Ρόμπερτ Μπάρνετ βρήκε την ευκαιρία να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.
«Περιττό να πω, ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι με αντικρίζετε σήμερα διαφορετικά απ' ότι πριν από ένα χρόνο» ξεκίνησε να λέει ο Πετρέους ανεβαίνοντας στο βήμα για την ομιλία του.
«Γνωρίζω, επίσης, πολύ καλά ότι ο λόγος για αυτό με βαραίνει, αποκλειστικά. Για αυτό επιτρέψτε μου να αρχίσω με την ειλικρινή μου συγγνώμη και την έκφραση της μεγάλης μου λύπης για τις συνθήκες που με οδήγησαν να παραιτηθώ από τη CIA και έφεραν τόσο πόνο στην οικογένειά μου, τους φίλους και υποστηρικτές μου».
Η απολογία Πετρέους έγινε δεκτή με χειροκροτήματα που εντάθηκαν όταν έκοψε με το σπαθί του την τούρτα, όπως ορίζει η αμερικανική στρατιωτική παράδοση.
Η εξωσυζυγική σχέση του παραιτηθέντος στρατηγού με τη βιογράφο του Πόλα Μπρόντουελ έγινε γνωστή μετά την σχετική έρευνα του FBI, η οποία διατάχθηκε υπό το φόβο της διαρροής απόρρητων πληροφοριών μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ερωμένης του Πετρέους.
«Υπάρχει συχνά η αντίληψη ότι ένας καλός στρατιώτης θα είναι και καλός πολίτης» ανέφερε ο Πετρέους «στην πραγματικότητα, η μετάβαση από την στρατιωτική υπηρεσία στην πολιτική και την ιδιωτική διαβίωση μπορεί να αποδειχτεί πολύ μεγάλη πρόκληση».
Η υπόθεση Πετρέους αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «θεαματικής πτώσης» ενός στρατιωτικού με κύρος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ηγέτες της γενιάς του και κάποτε μάλιστα εθεωρείτο πιθανός διεκδικητής του Λευκού Οίκου.
Σε αυτόν πιστώνεται-από την εποχή που ήταν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή- το ότι βοήθησε στο να μη διολισθήσει το Ιράκ σε εμφύλιο, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατέφυγε σε εκείνον για να ηγηθεί των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προτού τον μετακινήσει στην ηγεσία της CIA το 2011.
Πηγή: Ε.Κ., New York Daily News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου