Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ NA ΣOY ΠETYXEI

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013
Με λύπη και πίκρα παρακολουθώ τα γεγονότα από το site www.paneliakos.com της ιστορικής πόλης του Λόουελ της Μασαχουσέτης, σχετικά με τον Δήμαρχο και τις απρέπειες που κάνει.
Καλά ρε παιδιά, ποιος τον έβαλε Δήμαρχο?
Αυτός δεν ήξερε που παει? Δεν ήξερε οτι η περιοχή που θα κυβερνήσει έχει χιλιάδες Έλληνες? Δεν ήξερε οτι σαν Δήμαρχος δεν πρέπει να προσβάλει τους ανθρώπους της ίδιας του της πόλης?
Και τώρα βρήκε να τα κάνει αυτά. Τώρα που γιορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο? Τώρα που περιμένουμε έναν καλό λόγο για να αναπτερωθει το ηθικό μας, να αισθανθούμε λίγη υπερηφάνεια, να ξανά βρούμε την αξιοπρέπειά μας.
Σχολείο δεν πήγε? Άραγε να ξέρει κατά που πέφτει η Σαλαμίνα και ο Μαραθώνας? Να ξέρει τι είναι ο Παρθενώνας
Δεν είχε ακούσει ποτέ του το << Η τάν η επί τάς >>. Δεν είχε ακούσει το << Μολών λαβέ >>. Το οτι << Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν θηρία, άλλα τα θηρία πολεμούν σαν Έλληνες >>. Το<< Ότι είναι η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα >>. Δεν είχε ακούσει τον Πρόεδρό του, τον Ομπάμα, στην διακήρυξή του στις 24 Μαρτίου να ανακηρύσσει την 25 Μαρτίου ως ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Εθνική ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας και κάλεσε τους Αμερικανούς να εορτάσουν την ημέρα με τους δέοντες εορτασμούς και εκδηλώσεις.
Δεν θα έχει ακούσει τίποτα γιατί πιθανόν να ήταν σε καμιά μπάρα.
Στον πιο άγριο και αιματηρό πόλεμο, όσο βάρβαρος κι αν είναι ο κατακτητής, σέβεται τα κειμήλια του λαού που κατακτά και δεν τα βεβηλώνει.
Αυτός δεν σεβάστηκε τίποτα.
Δεν έφταναν αυτά που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, ανήμερα στην Εθνική μας γιορτή, τη μέρα που το Λόουελ γιόρταζε και τιμούσε τους ήρωες με παρελάσεις και εκδηλώσεις, αυτός, που θα έπρεπε να είναι εκεί, μπροστά και πανταχού παρών και που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη για να καθαρίσει τη θέση του, έλαμψε δια της απουσίας του. Όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε, αλλά έστειλε και ένα τηλεγράφημα ( Διακήρυξη ) στο οποίο συνέχιζε να είναι ειρωνικός προς τους Έλληνες του Λόουελ
Ένα ελαφρυντικό μπορεί να του καταλογισθεί. Να ήταν τύφλα στο μεθύσι και να << πέρασε >> την προτομή του Περικλή για κάποιον παίχτη του Μπέιζ μπώλ, η του φουτ μπώλ, την πήρε μαζί του και πήγαν σε κάποια μπάρα να πιούν και να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.
Εάν δεν συνέβη αυτό, τότε είναι ανιστόρητος, ξεδιάντροπος και όχι μόνο πρέπει να απομακρυνθεί από το Δημαρχείο, αλλά και να τιμωρηθεί.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες του Λόουελ που αντέδρασαν στις << χαζομάρες >> του Δημάρχου και στην ιστοσελίδα του Πανηλειακού που ανέδειξε το όλο θέμα. 
Γιώργος Ιατρού, Lynn, Massachusetts, USA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου