Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

O Δήμαρχος του Lowell συνεχίζει να προκαλεί. Μήπως είναι ρατσιστής ή τελείως βλάκας; Is mayor Patrick Murphy of Lowell racist or an idiot?

 Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2013

Αδιάντροπος και ρατσιστής φαίνεται να είναι ο Δήμαρχος του Lowell αφού για άλλη μία φορά προκάλεσε την Ελληνική κοινότητα σε σημείο να γίνουν παρεμβάσεις ανήμερα της γιορτής της 25ης Μαρτίου.
Απαράδεκτος ήταν για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος του Lowell, MA αφού σήμερα στη διακήρυξη που έστειλε και διαβάστηκε στο Δημαρχείο όπου ολοκληρώθηκε η παρέλαση ήταν συνέχεια της υβριστικής τακτικής του στον Ελληνικό Πολιτισμό. Αυτή τη φορά μπροστά σε αξιωματούχους της πόλης της κοινοπολιτείας, του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιου, του Γενικού Προξένου (πρέσβη Η. Φωτόπουλου), αξιωματούχων της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, προέδρων Κοινοτήτων και Συλλόγων, ιερέων και πλήθος κόσμου
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος υπέγραψε την διακήρυξη που γράφει:
The City of Lowell was one of the first communities in the United States Greek Immigrants made their own, building prominent churches and schools: including mousaka and tzatziki to their Irish and French-Canadiian neighbors, and taking a place of responsibility and leadership in the community...
Πριν ακόμα τελειώσει ο αντιδήμαρχος να διαβάζει την διακήρυξη άρχισαν τα μουρμουρητά ανάμεσα στους επίσημους που ήσαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες. Ο υπογράφον γύρισε στην Δημοτική Σύμβουλο Rita Mercier (πρώην Δήμαρχο της πόλης) και στην Γερουσιαστή Eileen Donahue (επίσης πρώην Δήμαρχο) και τους είπα “συνεχίζει να βρίζει τους Έλληνες” σε βλέμμα που αντάλλαξα με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο με κάλεσε να μου μιλήσει, και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκα δίπλα του, “είναι απαράδεκτο” είπαμε και οι δύο με μία φωνή. Στη συνέχεια πήγα πίσω στη θέση μου και συνέχισα να διαμαρτύρομαι στους αξιωματούχους της πόλη και της κοινοπολιτείας.
Προς τιμή του ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος όταν πήγε στο βήμα φανερά δυσαρεστημένος είπε στην Αγγλική. “Ευχαριστούμε την πόλη, τους αξιωματούχους της πόλης και της κοινοπολιτείας για την τιμή που μας κάνουν αλλά είναι ντροπή αυτό που γράφτηκε στη διακήρυξη από το συντάκτη της διακήρυξης. Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι και έχουμε ιστορία και πολιτισμό πολύ μεγαλύτερο από το μουσακά και το τζατζίκι και είναι απαράδεκτο...”
Δύο δημοτικοί σύμβουλοι κατάλαβαν ότι θα ξεσηκώναμε το κόσμο και μου ζήτησαν να τους δώσουμε το δικαίωμα να συνεχίσουν τις ενέργειες που έχουν αρχίσει εναντίον του Δημάρχου Patrick O. Murphy τον οποίον δεν μπορούν με το νόμο να “τον παρατήσουν” αλλά καλούν executive session σύντομα στο Δημαρχείο για τα παρεταίρο.
Θα σας κρατάμε ενήμερους.
Νεότερα για τη γιορτή στο Lowell, αύριο

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη


Αυτή είναι η διακήρυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου