Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013

  • Μαραθώνια η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Την Τετάρτη, ο κ. Διώτης υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι πιθανότατα παρέδωσε στις 8 Ιουλίου το επίμαχο στικάκι στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αντί στις αρχές Αυγούστου, όπως είχε καταθέσει αρχικά στους οικονομικούς εισαγγελείς. Η κατάθεση θα συνεχιστεί την Πέμπτη. Την ίδια μέρα έχει κληθεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.
  • Σε ονομαστική ψηφοφορία τίθεται την Πέμπτη το σχέδιο «Αθηνά», για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου.
  • Έντονος προβληματισμός για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναπτύχθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής της συμφωνίας των τριών κομμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει και κατανομή ρόλων σε πρόσωπα στη βάση πολιτικών επιλογών και όχι σε μια απλή εναλλαγή προσώπων σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, για τον οποίο δεν έγινε συζήτηση, αλλά όλοι κινούνται στο κλίμα ότι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας το θέμα ανοίγει ανεξάρτητα από το πότε θα αναλάβει την πρωτοβουλία ο κ. Σαμαράς.
  • Δισεκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στην Κύπρο, με ειδική πτήση από τη Γερμανία, εν όψει του ανοίγματος των κυπριακών τραπεζών, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από δύο εβδομάδες που παρέμειναν κλειστές. Η ειδική πτήση έφτασε λίγο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα χαρτονομίσματα φορτώθηκαν στη συνέχεια σε κοντέινερ και, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μεταφέρθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα στη Λευκωσία.
  • Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας πως «εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα». Την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την υποστήριξή του στο αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εξέφρασε το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Κόσμος

  • Προς μία απόφαση που ενδεχομένως θα οδηγήσει στην κατάργηση νόμου που απαγορεύει στα ομόφυλα παντρεμένα ζευγάρια να έχουν τα ίδια προνόμια με τα ετερόφυλα φαίνεται να κινείται το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ όπου την Τετάρτη παρουσιάστηκε η επιχειρηματολογία των δύο πλευρών.
  • Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών των Σέρβων της Βοσνίας Μίτσο Στάνισιτς και ο συγκατηγορούμενός του Στόγιαν Ζούπλιανιν καταδικάστηκαν την Τετάρτη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) σε 22 χρόνια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).
  • Η μεγαλύτερη βρετανική ταμπλόιντ, η Sun, και το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία από τα ποιοτικά, η Telegraph, θα αρχίσουν μέσα στη χρονιά να χρεώνουν για την πρόσβαση στον ιστότοπό τους. Η Sun, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοκ, θα προσφέρει ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Telegraph θα χρεώνει την πρόσβαση πάνω από ένα όριο σελίδων.
  • Συγκρούσεις ανάμεσα σε σύρους πρόσφυγες και στρατονόμους σημειώθηκαν την Τετάρτη στον καταυλισμό Σουλεϊμάν Σαχ στη νότια Τουρκία με αφορμή τις κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.
  • Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο ως ο μόνος εκπρόσωπος της Συρίας, άνοιξε την Τετάρτη την πρώτη πρεσβεία του στη Ντόχα την ώρα που η Ρωσία χαρακτήριζε «παράνομη» τη σχετική απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου και το συριακό καθεστώς εξέφραζε την οργή του εναντίον του Κατάρ και του παναραβικού οργανισμού.

Οικονομία

  • Πιέσεις στον τραπεζικό τομέα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας μετά την απόφαση για την Κύπρο βλέπει το IIF σε έκθεσή του.
  • Ο Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes έδωσε την αρχική έγκριση για την ασφαλιστική κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ περίπου ύψους 700 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα. Για «ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την Εθνική Οικονομία» έκανε λόγο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μακης Παπαγεωργίου.
  • Το Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν ετοιμάζεται για μια θεραπεία λιτότητας, καθώς ο πρίγκιπας διάδοχος κάλεσε την Τετάρτη το κοινοβούλιο του να προετοιμάσει το ταχύτερο δυνατό έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. «Η επισφαλής κατάσταση πολλών ευρωπαϊκών κρατών μας δείχνει που μπορεί να οδηγήσει μια πολιτική υπερχρέωσης», υπογράμμισε.

Αθλητισμός

  • Αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει τον Ολυμπιακό είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ξεκαθάρισε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας του συλλόγου. Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» επανέλαβε γι' άλλη μια φορά στον κόσμο ότι ο Μίτσελ είναι το απόλυτο αφεντικό στ' αποδυτήρια κι ό,τι ζητήσει στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας η διοίκηση θα φροντίσει να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.
  • Την ώρα που οι Τσέλσι, Ίντερ και Παρί ονειρεύονται τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο και αφού το μέλλον του στη Μαδρίτη δείχνει πιο αβέβαιο από ποτέ, οι οπαδοί της Ρεάλ αποφάσισαν να στηρίξουν με δυναμικό τρόπο τον Πορτογάλο τεχνικό, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραμείνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»! Σε κοινή ανακοίνωση τους οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών της «βασίλισσας» ενημέρωσαν ότι πριν από το παιχνίδι με την Λεβάντε, το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, το οποίο θα ξεκινά από το κέντρο της πόλης και θα καταλήγει έξω από το στάδιο.
  • Στην Αθήνα επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος αφού έμεινε για ημέρες στην Ιταλία για προσωπικούς του λόγους, ετοιμάζεται την Πέμπτη (15:00) να απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την τιμωρία του να είναι δεδομένη, ενώ και στην ΑΕΚ θεωρούν ότι η ομάδα δεν κινδυνεύει με κυρώσεις για τον φασιστικό χαιρετισμό του αθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου