Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2013

  • Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία μιας «καλής» και μιας «κακής» τράπεζας, την μεταφορά των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από τη Λαϊκή στην Κύπρου. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η συμφωνία προβλέπει κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρου. «Ικανοποιημένος» από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης."Εχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ", αποχωρώντας από το Συμβούλιο. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/138185/symfonia-stis-vryxelles-30-kourema-stin-tr-kyprou#sthash.MLARNi8j.dpuf"Εχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ", αποχωρώντας από το Συμβούλιο. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/138185/symfonia-stis-vryxelles-30-kourema-stin-tr-kyprou#sthash.MLARNi8j.dpuf
  • Αλλεπάλληλες αναβολές και πυρετώδεις διεργασίες για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης προηγήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις του Ν. ναστασιάδη με Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι. Πληροφορίες φέρουν την τρόικα να έχει προτείνει κούρεμα καταθέσεων 50%. Με ωθείται σε παραίτηση, φέρεται να είπε ο κύπριος πρόεδρος. Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει άρση του αδιεξόδου...
  • Οι αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα και στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός κυριαρχούν στα μηνύματα των κομμάτων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
  • Την οργή τους για την αντιμετώπιση της Κύπρου από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το φόβο τους για την επόμενη μέρα εκφράζουν εκατοντάδες πολίτες στην Κύπρο. Ενδεικτικά του τεταμένου κλίματος που επικρατεί τα συνθήματα σε διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», «Πολιτικές της Τρόικας καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς», «Όχι στο μνημόνιο», «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των τραπεζών».
  • Εντατικές διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου έχει ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης από το απόγευμα της Κυριακής, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup, που έχει πάρει αλλεπάλληλες αναβολές. Η σκληρή διαπραγμάτευση συνεχίζεται για την Τράπεζα Κύπρου και το κούρεμα των καταθέσεων, ενώ πληροφορίες φέρουν τον κ. Αναστασιάδη να δήλωσε στην Κριστίν Λαγκάρντ ότι με αυτά που ζητά τον εξωθεί σε παραίτηση.

Κόσμος

  • Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που τάσσονται κατά του γάμου ομοφυλοφίλων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού, ζητώντας τη μη νομιμοποίησή των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων και τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Μικροσυμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ η αστυνομία έκανε και χρήση δακρυγόνων.
  • Μυστικό σχέδιο άμεσου επαναπατρισμού των Βρετανών που ζουν στην Κύπρο εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση, αναφέρει σε δημοσίευμα της η κυριακάτικη Mail. Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η ταμπλόιντ εφημερίδα αναφέρει ότι εάν η κρίση στην Κύπρο βγει εκτός ελέγχου, τότε θα προσφερθούν από το Λονδίνο στους βρετανούς κατοίκους εισιτήρια επιστροφής στη χώρα τους. Στην κυπριακή κρίση αναφέρονται και τα αμερικάνικα ΜΜΕ.
  • Φήμες ότι ο πρόεδρος της Συρίας πυροβολήθηκε από σωματοφύλακά του και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της χώρας έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο. Ισραηλινά και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να μεταδώσουν πληροφορίες για δολοφονία του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, πληροφορίες οι οποίες, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κανένα μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό.
  • Οι περισσότεροι Ολλανδοί πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη παρόλο που το κόστος της διάσωσης της χώρας θα ήταν ελάχιστο σε σχέση με το κόστος που θα είχε η διάσωση της Ελλάδας, δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.
  • Η ισπανική εφημερίδα El Pais απέσυρε την Κυριακή από την ιστοσελίδα της άρθρο πολύ επικριτικό κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ, στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ. Το άρθρο προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter, όπου χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για τους «ανάρμοστους ισχυρισμούς». Άλλοι, πάντως, αντέδρασαν στην απόσυρση του άρθρου μιλώντας για «λογοκρισία».

Οικονομία

  • Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Λευκωσία με τους διεθνείς πιστωτές «θέτει τέλος στις αβεβαιότητες που επιδρούσαν στην Κύπρο και στην ευρωζώνη» εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
  • Την απουσία του γάλλου προέδρου Φρ.Ολάντ από τις κρισιμότατες συζητήσεις για την κυπριακή κρίση παρατηρεί -καταγγέλει- ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, τη στιγμή μάλιστα που το Βερολίνο κάνει εντονότατα αισθητή την παρουσία του. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης, «σε αντίθεση με προηγούμενους Γάλλους προέδρους, ο κ. Ολάντ, στο πρόσωπο του οποίου είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για αλλαγή στάσης στην Ευρώπη σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής, έχει εξαφανιστεί».
  • Με καθυστέρηση θα ξεκινήσει το κρίσιμο -αν όχι καθοριστικό- για την Κύπρο Eurogroup, άλλη μια απόδειξη των σκληρών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, όπου ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης συνεχίζει το σκληρό πόκερ με τους δανειστές. Καθόλου διαφωτιστικές και ανησυχητικές για την επιφυλακτικότητά τους είναι δε οι δηλώσεις των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Επιθυμούν μεν η Κύπρος να μείνει στο ευρώ, αλλά δεν μπορούν να «αποκλείσουν τίποτα». Υπάρχουν βέβαια και οι διορατικοί που τονίζουν ότι το διακύβευμα δεν είναι η Κύπρος αλλά η σταθερότητα της ευρωζώνης.

Αθλητισμός

  • Πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από τον φασιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια, ένα νέο περίεργο συμβάν ήρθε να ταράξει τα ήρεμα για αυτό το σαββατοκύριακο νερά της Σούπερ Λίγκα. Αιτία ήταν μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο instagram σε έναν λογαριασμό που θεωρείτο ιδιοκτησίας του Στέφανου Αθανασιάδη.
  • Συνεχίζει να χάνει έδαφος ο Εργοτέλης στην προσπάθεια που κάνει για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, αφού την Κυριακή στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής έμεινε στο 0-0 με την Καβάλα και έτσι ο Απόλλωνα Σμύρνης όχι μόνο βρίσκεται πια μόνος πρώτος στην κορυφή, αλλά οι Κρητικοί βλέπουν τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Λάρισα να τους πλησιάζουν απειλητικά. Κατά τα άλλα, ξεχώρισε το ξέσπασμα του Παναιτωλικού επί της Επανομής και η νίκη της Δόξας Δράμας κόντρα στον Πιερικό με τους «μαυραετούς» να δείχνουν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία.
  • Τη μοναξιά της κορυφής και το +3 απολαμβάνουν Παναιγιάλειος και Απόλλων Καλαμαριάς στους δύο ομίλους της Football League 2, μετά από τη 18η αγωνιστική. Ο Παναιγιάλειος πήρε σπουδαίο «διπλό» στην Καλαμάτα με σκορ 2-1, ενώ η Γλυφάδα «γκρέμισε» τον Αχαρναϊκό από την κορυφή, επικρατώντας του 1-0. Πανηλειακός και Προοδευτική έμειναν στο άβολο 1-1, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και το παιχνίδι του Ρούβα με την Κόρινθο. Τέλος, με το θριαμβευτικό 3-0 ο ΑΟ Χανιά επιβλήθηκε της Επισκοπής στο Ρέθυμνο. Ισόπαλος 1-1 αναδείχτηκε στο Σιδηρόκαστρο ο Απόλλων Καλαμαριάς απέναντι στον Εθνικό, όμως η ήτα της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1 από τον Αιγινιακό, τον κράτησε μόνο πρώτο. Σπουδαία νίκη πήρε η Κασσιώπη με 1-0 επί της Δόξας Κρανούλας. Η Ζάκυνθος μένει «ζωντανή» για την άνοδο μετά το «διπλό» στο Κορδελιό μετά το 1-0 από τον Οδυσσέα, ενώ στο 0-0 έμειναν Τηλυκράτης και Βατανιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου