Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τρίτη φτωχότερη η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013
Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Λετονία είναι οι φτωχότερες χώρες ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με συγκριτική έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Οικονομίας του Κίελου. Στον αντίποδα, το μικρότερο πρόβλημα φτώχειας αντιμετωπίζουν η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία, ενώ η Γερμανία βρίσκεται στην έβδομη θέση.
Το Ινστιτούτο ορίζει τη φτώχεια με βάση τους δείκτες της σχετικής εισοδηματικής φτώχειας, η οποία αφορά όσους έχουν εισόδημα κάτω του 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, της υποκειμενικής εισοδηματικής φτώχειας ή παράγοντα στέρησης και της οικονομικής στενότητας, η οποία περιγράφει τον βαθμό επάρκειας του εισοδήματος κάθε νοικοκυριού.
Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, εντονότερο πρόβλημα φτώχειας αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι ανύπαντροι γονείς και οι μετανάστες. Προτείνεται δε η λήψη μέτρων στον εργασιακό τομέα και η κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου