Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2013

  • Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ότι ουδέποτε είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστας. Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
  • Η Αθήνα απορρίπτει τη νέα πρόταση της Άγκυρας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης ώστε να προωθηθεί η επίλυση του Κυπριακού. Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος, σε επιστολή του προς τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, που νωρίτερα είχε προτείνει ακόμη και διχοτόμηση της νήσου αν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν, κατά την άποψή του, να μονοπωλούν τα δικαιώματα επί του φυσικού αερίου, υπογραμμίζει ότι τέτοιες σκέψεις δεν πρέπει καν να περνούν από το μυαλό οποιουδήποτε.
  • Ελεύθερος, με την επιβολή υψηλής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση από θέση εξουσίας, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών Γιάνης Ανθόπουλος, που εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας.
  • Τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να διώκουν ποινικά τη δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική η ξενοφοβική βίας ή μίσος ξεκαθαρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε ερώτηση 22 ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και ελλήνων, σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.
  • Τον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση, στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου, αποφάσισε την Πέμπτη το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.Η Επιτροπή έχει αρμοδιότητα να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες πολιτικές, αστικές ή ποινικές -και, αν η απάντηση είναι καταφατική, ποιες είναι αυτές και πού αποδίδονται- από το σύνολο των ενεργειών, παραλείψεων, γεγονότων, συνθηκών, ή σε συνδυασμό τους, που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.

Κόσμος

  • Δύο διαφορετικά εξώφυλλα, το ένα με ζευγάρι ανδρών και το άλλο με ζευγάρι γυναικών που φιλιούνται, θα έχει στο προσεχές του τεύχος του Time, διακηρύσσοντας ότι, παρότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εκκρεμεί, η κοινωνία κάνει πλέον αποδεκτό των γάμο των ομοφυλόφιλων.
  • Σε υπεράσπιση του ως τώρα έργου του προχώρησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία ότι η μάλλον μέτρια κατάσταση για την χώρα θα βελτιωθεί σύντομα. Προειδοποίησε δε ότι η επιμονή στη λιτότητα θα καταδικάσει την Ευρώπη σε έκρηξη.. Έχοντας να αντιμετωπίσει από τα μικρότερα ποσοστά δημοφιλίας ο Ολάντ πιέζεται από τα μακροοικονομικά μεγέθη με την ανάπτυξη καθηλωμένη και την ανεργία να ανεβαίνει συνεχώς...
  • Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια γυναικών κατά την Τελετή του Ιερού Νιπτήρος, που έλαβε χώρα στις φυλακές ανηλίκων του Καζάλ ντελ Μάρμο στη Ρώμη τη Μεγάλη Πέμπτη των καθολικών. Ανάμεσα στους 12 νεαρούς κρατούμενους (που συμβολίζουν τους Αποστόλους) των οποίων τα πόδια έπλυνε ο ποντίφικας βρίσκονταν για πρώτη φορά δύο γυναίκες -μία Ιταλίδα καθολική και μία σερβικής καταγωγής μουσουλμάνα.
  • Την αποτυχία των προσπαθειών του να εξασφαλίσει πολιτική στήριξη για τη συγκρότηση κυβέρνησης αναγνώρισε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι περνώντας τις πύλες του Κυρηνάλιου Μεγάρου. Ο λόγος περνά στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος επωμίζεται προσωπικά να χαράξει τα επόμενα βήματα στο δαιδαλώδες μετεκλογικό τοπίο. Αρχίζουν νέες διαβουλεύσεις· στο προεδρικό μέγαρο το πρωί της Παρασκευής ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το απόγευμα ο Μπέπε Γκρίλο...
  • Αποκλεισμένοι εδώ και ένα πάνω από ένα χρόνο με μεγάλα οδοφράγματα είναι κεντρικοί δρόμοι στο Κάιρο σε μια προσπάθεια του στρατού να ελέγξει την κατάσταση μετά τις συνεχόμενες διαδηλώσεις αντίπαλων παρατάξεων, μέσα στην περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας που ακολούθησε την πτώση του Μουμπάρακ.

Οικονομία

  • Με ταχείς ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος προχωράει η νομική συγχώνευση της Εθνικής και της Eurobank και θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλ.Τουρκολιάς, μιλώντας σε συνάντηση διευθυντικών στελεχών των δύο τραπεζών. Τις επιτελικές θέσεις θα λάβουν οι καλύτεροι ανεξαρτήτως από πού προέρχονται είπε και τόνισε ότι πρόθεση είναι η ένταξη των εργαζομένων και των δύο τραπεζών στον νέο Όμιλο κατά τρόπο ομαλό που να εξασφαλίζει ότι δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων.
  • Σχεδόν τεσσερισήμισι ώρες διήρκεσε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με επίκεντρο την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και την προετοιμασία εν όψει της έλευσης της τρόικα, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Τον κύκλο των συναντήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας θα ανοίξει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
  • Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, απαντώντας με αυτόν τον έμμεσο τρόπο σε ερωτήσεις σχετικά με το αν τα μέτρα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες.

Αθλητισμός

  • Τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών για διακανονισμό των οφειλών, πλην δυο ξένων, έχουν συγκεντρώσει στον Παναθηναϊκό χωρίς όμως αυτό να ανησυχεί την ΠΑΕ, αφού όλοι θεωρούν ότι την Παρασκευή θα έχει κλείσει θετικά ο φάκελος της UEFA. Το απόγευμα της Πέμπτης, οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι για άλλη μι αφορά βάζουν πλάτη, αφού πήραν ένα μέρος των οφειλών αντί να εξοφληθούν.
  • Για όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον ΠΑΟΚ το αμέσως προηγούμενο διάστημα μίλησε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της nova. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της απομάκρυνσης του Γκαρσία, την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, τους στόχους του «Δικεφάλου» και φυσικά το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
  • Στη συνεδρίαση της ΕΠΟ την Παρασκευή θα συζητήσει το θέμα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, καθώς στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Η πρόταση που κατατέθηκε στη διάρκεια του συμβουλίου για την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων που θα κρίνει ποια ομάδα θα παίξει στα προκριματικά του Champions League και ποιες στο Europa League, δεν βρήκε σύμφωνες κάποιες ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος), οπότε από τη στιγμή που δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση και από τις 16 ΠΑΕ, όπως ορίζει το καταστατικό, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου