Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η κυβερνήτης της κοινοπολιτείας του New Hampshire έψαλε τον Εθνικό Υμνο στην Ελληνική

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από την εκδήλωση στην αίθουσα του κυβερνείου του Νιου Χαμσάιρ. Οι ομογενείς ακούνε με προσοχή την κυβερνήτη Μάγκι Χασσάν που εγκωμιάζει την Ελλάδα. Διακρίνεται το ζεύγος Ανδρέα και Χρυσούλας Τρέλλη και ο Γιάννης Τοπούζογλου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η νεοεκλεγείσα κυβερνήτης της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Μάγκι Χασάν, έψαλε με καμάρι και ζωντάνια στην ελληνική γλώσσα, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαρτίου, τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδος, μαζί με τα μικρά παιδιά της Ομογένειας του Νιου Χαμσάιρ στην εκδήλωση που έγινε στην επίσημη αίθουσα εκδηλώσεων του Κυβερνείου.
Πολλά παιδιά είχαν έλθει μαζί με τις οικογένειές τους ντυμένα με τις όμορφες παραδοσιακές ελληνικές τους στολές από πολλές πόλεις του Νιου Χαμσάιρ, όπως Κόνκορντ, Μάντσεστερ, Ντόβερ, Νάσουα, Λακώνια.
Σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα» και στην επισήμανση ότι έψαλε στην ελληνική γλώσσα τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδος, η κυβερνήτης Χασάν είπε: «Τραγούδησα τον Εθνικό Υμνο διότι τόσοι πολλοί Ελληνες ήταν τόσο ευγενικοί που με βοήθησαν να μάθω την προφορά των λέξεων, να τιμήσω την Ελλάδα».
Μιλώντας για την εκδήλωση είπε πως, «κατ’ αρχήν να σας πω ότι ήμουν πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που μπόρεσα και έκανα αυτή την εκδήλωση. Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική έννοια της Δημοκρατίας λειτούργησαν ως το θεμέλιο της δικής μας Δημοκρατίας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κι έτσι έχουμε τόσα πολλά πράγματα κοινά με τον ελληνικό λαό. Ακόμα και το σύνθημα της πολιτείας ‘ελευθερία ή θάνατος’, όπως αντιλαμβάνομαι ήταν το συλλαλητήριο σύνθημα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας επίσης», Εξέφρασε δε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα, λέγοντας πως «θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ στην Ελλάδα».
Η κυβερνήτης Χασάν έπλεξε το εγκώμιο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Νιου Χαμσάιρ λέγοντας πως «οι Ελληνοαμερικανοί έχουν προσφέρει και προσφέρουν πάρα πολλά στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ από πλευράς πολιτιστικής ζωής, οικονομίας και δραστηριότητας κι είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό».
Στην ερώτηση πώς πηγαίνει η Οικονομία στο Νιου Χαμσάιρ, απάντησε ότι «η Οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες πολιτείες, αλλά φυσικά την θέλουμε να γίνει καλύτερη. Σ’ ένα από τα θέματα στα οποία εργάζομαι τώρα είναι η δημιουργία καινοτόμων εργασιών».
Η κυβερνήτης Μάγκι Χασάν προτού υπογράψει την επίσημη ανακήρυξη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, καλωσόρισε τους παρευρεθέντες λέγοντας: «Κατ’ αρχήν θέλω να σας καλωσορίσω στο Κυβερνείο και να υπενθυμίσω πως η ζωή μας εδώ στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ επηρεάζεται από μία αρχαία ιδέα του Ελληνισμού, την Δημοκρατία» και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει καλύτερος τόπος να γιορτάσουμε την ιδέα της Δημοκρατίας και την Ελληνική Ανεξαρτησία από το Κυβερνείο».
Είπε ακόμα πως «καθώς γνωρίζετε 424 αντιπρόσωποι της πολιτείας, οι οποίοι είναι εθελοντές και πληρώνονται εκατό δολάρια τον χρόνο, έρχονται εδώ και αντιπροσωπεύουν τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ, κι αυτό το κάνουμε με τον τρόπο που η πατρίδα σας η Ελλάδα μας δίδαξε να το κάνουμε, που είναι με ανοικτό διάλογο, σεβασμό για τον κάθε άνθρωπο».
Τόνισε πως «πριν από 192 χρόνια ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε για να αποκαταστήσει την Δημοκρατία στον τόπο της γέννησής της. Σήμερα γιορτάζομε αυτόν τον αγώνα για δημοκρατική διακυβέρνηση και τιμούμε τις ελληνικές παραδόσεις και ιδεώδη, οι οποίες εξακολουθούν να στολίζουν τη ζωή μας».
Στη συνέχεια, η κυβερνήτης Χασάν πλαισιωμένη από παιδιά ντυμένα με τις ελληνικές παραδοσιακές τους στολές υπέγραψε την επίσημη διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, εξηγώντας τους τι λέγει και πως αν δεν την υπογράψει δεν είναι έγκυρη.
Ο Πολυχρόνης Τσολακίδης, με καταγωγή από τις Σέρρες, εμφανίστηκε και φέτος για πολλοστή χρονιά ντυμένος τσολιάς, με μουστάκι Κολοκοτρωνέικο και κρατώντας μεγάλη ελληνική σημαία στον εορτασμό, ελκύοντας την προσοχή όλων από την κυβερνήτη μέχρι των μικρών παιδιών. Ο κ. Τσολακίδης είπε: «Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί σήμερα γιορτάζομε την 25η Μαρτίου του 1821 που οι Ελληνες έδιωξαν τους Τούρκους, αλλά δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα είναι σε πολύ άσχημα χάλια διότι οι πολιτικοί τρώνε πολλά λεφτά και τώρα μάθανε και οι Κύπριοι πολιτικοί γιατί τους δίδαξαν οι Ελληνες πολιτικοί πώς να κλέβουν».
Ο κ. Τζον Γκέκας τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος σήμερα που είμαι Ελληνας και θα είμαστε υπερήφανοι οι Ελληνες μέχρι την αιωνιότητα». Συμπληρώνοντας: «Ο πατέρας μου μετανάστευσε εδώ από την Κατερίνη αλλά η μητέρα μου γεννήθηκε εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η καταγωγή της είναι από τη Βόρειο Ηπειρο. Επισκέπτομαι την Ελλάδα κάθε χρόνο διότι θέλω να διατηρώ τους δεσμούς με τα μέλη της οικογένειας εκεί».
Ο πολιτειακός βουλευτής, Θωμάς Κατσαντώνης, είπε πως «χαίρομαι που γίνεται αυτή η εκδήλωση εδώ σήμερα, με την κυβερνήτη και αντιπροσώπους της Ομογένειας» και συμπλήρωσε πως «εδώ στην πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ εκτιμούν πολύ τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και την Ομογένεια».
Στην εκδήλωση παρέστησαν αντιπροσωπευτικές ομάδες από την κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Κόνκορντ με τον ιερέα τους Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο Γουίλσον, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από το Μάντσεστερ με τον ιερέα τους Αθανάσιο Νένε, ενώ από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Μάντσεστερ ήταν ο πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Γεώργιος Κοπάδης, ο οποίος είναι επίσης κομίσιονερ Επαγγελματικής Ασφάλισης του Νιου Χαμσάιρ, ο δάσκαλος Γεώργιος Κίτσης και ο σύμβουλος Γεώργιος Γκατζούλης. Επίσης, παρόντες ήταν η πολιτειακή βουλευτής από τη Νάσουα Ευσταθία Μπούρα και η πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Νίνα Γκατζούλη.
Ο Ανδρέας και η Χρυσούλα Τρέλλη είπαν στον «Ε.Κ.» πως «ήταν μία καταπληκτική εκδήλωση που προσδίδει τιμή στον Ελληνισμό, αλλά και σε εμάς εδώ τους ομογενείς του Κόνκορντ». Ο κ. Τρέλλης, ο οποίος διατηρεί ραφείο απέναντι ακριβώς από το Κυβερνείο, στο κέντρο της πόλης, είπε πως «δεν έχω χάσει ούτε μία εκδήλωση, έρχομαι από την πρώτη χρονιά που ήλθα στην Αμερική το 1982».
Για τη σημερινή πορεία της Ελλάδος, ο κ. Τρέλλης, ο οποίος είχε κοσμήσει το καλοκαίρι το Περιοδικό του «Ε.Κ.», είπε «ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Ακολούθησε δεξίωση και προσφέρθηκαν ελληνικά γλυκά.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου