Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός 60-82, Euroleague

 Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2013
Κάνοντας επίδειξη δύναμης στην έδρα της Μπάμπεργκ ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 82-60 και τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Πλέον κυνηγά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, εφικτή η 3η θέση, ελπίδες ακόμη και για πρωτιά.

            
Έτσι κρίθηκε
Ο Παναθηναϊκός δεν ήξερε μόνο ότι χρειαζόταν τη νίκη για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, αλλά και πώς να την κατακτήσει. Κάτι παραπάνω από αποτελεσματική στην άμυνα η ελληνική ομάδα, αποτρέποντας την Μπάμπεργκ να ανεβάσει το τέμπο, και αποδοτική στην επίθεση, έχτισε λεπτό με το λεπτό διαφορά ασφαλείας.
Ο Διαμαντίδης μπήκε ξεκούραστος στο παρκέ, πέτυχε δύο τρίποντα για το 17-10 και το 22-14, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε σε Σχορτσανίτη, Γκιστ και Λάσμε. Η Μπάμπεργκ ήταν εγκλωβισμένη, ο Φλέμινγκ, μολονότι  ανακάτεψε την τράπουλα πολλάκις, δεν βρήκε λύση και από το 34-19 και το 42-27 στο 20' οι "πράσινοι" είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα για το διπλό... πρόκρισης.

Από τη στιγμή που η διαφορά υπερέβη γρήγορα τους 20 πόντους (48-27) το ζητούμενο ήταν η διαχείριση. Σε αυτόν τον τομέα ο Παναθηναϊκός άγγιξε το άριστα. Ακόμη κι όταν κόλλησε επιθετικά, τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ τον βοήθησαν να κρατηθεί μακριά από τη γερμανική ομάδα και να μην απειληθεί στο ελάχιστο (34-51, 40-55).
Όταν δε ο Ματσιούλις απέκτησε επαφή με το καλάθι και πέτυχε πέντε σερί τρίποντα σε 3:30 λεπτά για το 74-47, η εύκολη νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου. Το "τριφύλλι" είχε καταφέρει να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα, σε μια από τις γεμάτες εμφανίσεις του στη σεζόν.   
Αστέρι
Στο καλό του βράδυ ο Γιόνας Ματσιούλις είναι από τις πιο επικίνδυνους σουτέρ στην Ευρωλίγκα. Με 6/7 από το τρίποντο (τα 5/5 στην τελευταία περίοδο) και 24 πόντους ο Λιθουανός "εκτέλεσε" άλλη μια γερμανική ομάδα στην έδρα της.
Απογοήτευση
Έχουν περάσει τα χρόνια για τον Κέισι Τζέικομπσεν, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει περισσότερο από το να σουτάρει. Και όχι πλέον με την αξιοπιστία του παρελθόντος.
Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε με το διπλό στην έδρα της Μπάμπεργκ να μην εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Προκρίθηκε εμφατικά και πλέον κυνηγά μια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, η οποία θα τον φέρει στη χειρότερη περίπτωση στην τρίτη θέση του ομίλου. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στην τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Πεδουλάκη πιστοποίησε τη φόρμα της και φρόντισε να στείλει μήνυμα ενόψει προημιτελικών άσχετα με το ποια θα είναι η αντίπαλός του, άσχετα με το αν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Το σίγουρο είναι πια ότι θα παλέψει με όποια όποια όπλα διαθέτει για την υπέρβαση.
Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82
Παναθηναϊκός: Μπράμος 5(1τρ, 6ρ), Ματσιούλις 24(6/7τρ), Ούκιτς 4(6ασ), Λάσμε 11(5ρ), Τσαρτσαρής 2, Γκιστ 11(7ρ), Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10(5λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου