Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2013

  • Δεκαοκτώ είναι μέχρι τώρα οι χειροβομβίδες που βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων κατά τις συνεχιζόμενες έρευνες για την υπόθεση της αιματηρής απόδρασης -πριν από μία εβδομάδα- των έντεκα Αλβανών κρατουμένων.
  • Αδεια επαναλειτουργίας στην Ίμβρο ελληνικού σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσαν οι τουρκικές Αρχές, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση που είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Ιανουάριο. Η τουρκική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τη λειτουργία ελληνικών σχολείων στην Ίμβρο πριν απο 49 χρόνια, το 1964, περίοδο που παρουσίαζε κλιμάκωση η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας του Κυπριακού.
  • Νέα τροπή πήρε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την απόφαση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν αντιφατικά σημεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις τους.
  • Για χρέη στο Δημόσιο, που αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, κατηγορείται 77χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
  • Το ποσό με τις διαγραφές από τις κυπριακές τράπεζες χρεών σε πολιτικά πρόσωπα, νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, κομματικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες σε 6,2 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. δολάρια. Η λεγόμενη «καυτή λίστα», που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο από το τηλεοπτικό δελτίο «24H» με αρχικά ονομάτων, είναι ήδη στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Κόσμος

  • Από την Ιερουσαλήμ ως την Ισπανία και από νότια Αμερική ως τις Φιλιππίνες, οι καθολικοί όλου του κόσμου συμμετείχαν στις λειτουργίες για την Μεγάλη Παρασκευή. Στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν επικεφαλής της λιτανείας του επιταφίου που κατέληξε στο Κολοσσαίο της Ρώμης. Κατάνυξη στα Ιεροσόλυμα, όπου εκτυλίχτηκε το Θείο Δράμα... Φωτορεπορτάζ
  • Έτοιμη για πυραυλική επίθεση ακόμα και βαθιά στην ενδοχώρα των ΗΠΑ είναι η Βόρειος Κορέα σύμφωνα με (καταφανώς) προπαγανδιστική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το καθεστώς. Ο Κιμ Γιονγκ-ουν εμφανίζεται να μελετά χάρτη και έγγραφα απλωμένα στο τραπέζι μαζί με τέσσερις ανώτατους αξιωματικούς. Πίσω τους άλλος ένας χάρτης γράφει «Σχέδια επίθεσης κατά των ηπειρωτικών ΗΠΑ»...
  • Τη θλιβερή πραγματικότητα των κατεστραμμένων κτιρίων και των συντριμμιών που άφησαν ο σεισμός και το τσουνάμι και η αναγκαστική εκκένωση της περιοχής κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα καταγράφει το Google Street View.
  • Με την αγωνία στο «κόκκινο» αναμένει η Ιταλία τις ανακοινώσεις του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο -το αργότερο έως το μεσημέρι του Σαββάτου- για τα επόμενα βήματα εν μέσω του μετεκλογικού χάους. Σε μεγάλο συνασπισμό επιμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακόμη και με τον Μπερσάνι πρωθυπουργό, επιστρέφοντας την μπάλα στο γήπεδο της Κεντροαριστεράς. «Ψήφος εμπιστοσύνης μόνο σε δική μας κυβέρνηση» επιμένει ταυτόχρονα το Κίνημα 5 Αστέρων. Πιθανή η ανάθεση της εντολής σε τρίτο πρόσωπο. Ποια ονόματα ακούγονται...
  • Σώα είναι περισσότερα από 220 άτομα στην Λετονία, τα οποία είχαν παγιδευτεί πάνω σε δύο τμήματα πάγου που επέπλεαν στην Βαλτική, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας μετά την επιχείρηση διάσωσης.

Οικονομία

  • Έντονη ανησυχία, για διαφορετικούς λόγους, έχει προκαλέσει τόσο στο Λουξεμβούργο όσο και στη Σλοβενία, το αμφιλεγόμενο μοντέλο που επέλεξε η Ευρωζώνη για να διασώσει την κυπριακή οικονομία. Τις τεράστιες διαφορές της με την Κύπρο σπεύδει να τονίσει και η Μάλτα.
  • Ιδιαιτέρως μεγάλο, από διεθνείς επενδυτές και από εγχώριους, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι», που έληξε την Παρασκευή το απόγευμα. Οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο έχει ο πρωθυπουργός εν όψει της έλευσης της τρόικας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη με την παρουσία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την έλευση της τρόικας. Ο προϋπολογισμός και τα έσοδα, η τρύπα στα Ταμεία, το χαράτσι της ΔΕΗ και η κινητικότητα στο Δημόσιο είναι μεταξύ των κρίσιμων ζητημάτων.

Αθλητισμός

  • Χωρίς ντέρμπι σε αγγλικό και ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά με ένα κλασικό στην Ιταλία συνεχίζονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Η Ίντερ φιλοξενεί τη Γιουβέντους με διαφορετικούς στόχους η καθεμία. Δείτε τα προγράμματα...
  • Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει την προσπάθεια για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα στον πρωταθλητή, ο οποίος μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά για λόγους γοήτρου θα παλέψει για τη νίκη.
  • Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους μετόχους στις 22 Απριλίου, με θέμα, μεταξύ άλλων, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς είχε προαναγγελθεί στο τελευταίο ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ, ενώ με την ανακοίνωση πήρε και επίσημο χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου