Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2013

  • Δεν θελω καν να σκέφτομαι πως θα ήμασταν χωρίς την συμφωνία, ανέφερε στο διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό ο Νίκος Αναστασιάδης. Είπε ότι δεν θεωρεί την αποστασιοποίηση από το ευρώ απάντηση στην λύση υπό τις παρούσες συνθήκες, ενώ ανακοίνωσε ποινική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών κατά όσων οδήγησαν την Κύπρο μια ανάσα πριν από την κατάρρευση.Παράλληλα, ανακοίνωσε την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στις τράπεζες και δεσμεύθηκε για στήριξη των Ταμείων πρόνοιας των τραπεζών που θα πληγούν.
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση των φυλακών, θα ζητήσει να ενισχυθούν τα κονδύλια του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση των φυλακών, ενώ θα ζητήσει και την δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας
  • Τηλεοπτικό μήνυμα προς τον κυπριακό λαό θα απευθύνει σε λίγη ώρα, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο Νίκος Αναστασιάδης. Στο μήνυμά του θα αναφερθεί στις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε το χθεσινοβραδινό Eurogroup για τις κυπριακές τράπεζες. Τα πρώτα σχόλια των πολιτικών ποικίλλουν με το ΑΚΕΛ εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου Αναστασιάδη και ζητά δημοψήφισμα. Εξάλλου, ο κύπριος ΥΠΕΞ Γ.Κασουλίδης έκανε λόγο για «ανακούφιση και λύπη».
  • Την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό εκφράζει η ΔΗΜΑΡ για την επώδυνη, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του Eurogroup, η οποία προσδιορίζει την κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών που υπονομεύουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • «Το κεφάλαιο της Εκκλησίας, που ήταν πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι έχει απωλεσθεί» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο θα επηρεαστεί η Εκκλησία από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου.

Κόσμος

  • Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην ΠΓΔΜ διεξήχθη ομαλά, χωρίς σοβαρά επεισόδια, ωστόσο σημειώθηκαν αρκετές παρατυπίες, εκτίμησε η αποστολή του ΟΑΣΕ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ, Γκερτ Χίνρικ Άρενς, υπήρξαν περιπτώσεις εκφοβισμού ψηφοφόρων, διπλοψηφίες και παραβιάσεις της μυστικότητας της ψηφοφορίας.
  • Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία που επετεύχθη την τελευταία στιγμή μεταξύ της Κύπρου και των διεθνών δανειστών προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση στο νησί, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να προστατευθούν οι ασφαλισμένοι καταθέτες και να κλείσουν οι προβληματικές τράπεζες.
  • Την επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο χαιρέτισε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων της μεταναστευτικής πολιτικής του.
  • Την Κυριακή γιορτάζουν οι καθολικοί το Πάσχα. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα και στην Ισπανία και στη διάρκειά της αναμένεται να πραγματοποιηθούν χιλιάδες λιτανείες. Ήδη οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από τις θρησκευτικές τελετές είδαν το φως της δημοσιότητας. Δείτε το φωτορεπορτάζ
  • Η ΕΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την άμεση άρση του μεγαλύτερου μέρους των κυρώσεων σε βάρος της Ζιμπάμπουε χαιρετίζοντας έτσι το πρόσφατο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα στη χώρα, τη διεξαγωγή του οποίου χαρακτήρισε «ειρηνική, επιτυχημένη και αξιόπιστη».

Οικονομία

  • Την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα ανοίξουν και πάλι όλες οι τράπεζες στην Κύπρο. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι μόνο η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου θα επαναλειτουργούσαν την Πέμπτη και οι υπόλοιπες την Τρίτη. Ωστόσο, αργά το βράδυ η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου γνωστοποίησε πως αλλάζει εκ νέου ο προγραμματισμός.
  • Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ δηλώνει τώρα ότι «η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση με εξαιρετικές προκλήσεις, που απαιτούσε λύση 'bail-in' (σ.σ. να πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες), στην οποία καταλήξαμε χθες. Τα μακρο-οικονομικά προγράμματα προσαρμογής λαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας και δεν υπάρχουν μοντέλα για όλους». Νωρίτερα δήλωσε πως το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους. Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στην αξία του ευρώ.
  • Με πτώση έκλεισαν την Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φρανκφούρτη το χρηματιστήριο, αν και άνοιξε το πρωί με εμφανή την ικανοποίηση των επενδυτών μετά τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, έκλεισε τελικά με πτώση, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προκάλεσαν φόβους στους επενδυτές για νέες απώλειες.

Αθλητισμός

  • Μπορεί όλος ο κόσμος να δίνει προκριματικούς αγώνες για το Μουντιάλ του 2014, όμως, η διοργανώτρια χώρα, Βραζιλία έπαιξε φιλικό αγώνα με τη Ρωσία στο ουδέτερο έδαφος του Λονδίνου και τη... γλίτωσε με ισοπαλία στο 90' μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
  • Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία (21 Ιουνίου-13 Ιουλίου), έμαθε την Δευτέρα η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, την Παραγουάη και μια ομάδα από την Αφρική.
  • Στις προπονήσεις επέστρεψαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Παιανία οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά από το κυριακάτικο ρεπό που τους είχε δώσει ο Φάμπρι. «Απόντες» από το κανονικό πρόγραμμα ήταν οι Πίντο και Μαυρίας στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος υποφέρει από ένα χτύπημα από το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, μαζί με τους Ταμπάκη και Σεϊταρίδη, ενώ ο Μαυρίας που αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων έκανε αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου