Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κατακραυγή εναντίον του δημάρχου Λόουελ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Η προτομή του Περικλή, καθαρή και περιποιημένη, έπειτα από την περιπέτειά του στα μπαρ με τον δήμαρχο Πάτρικ Μέρφι, βρίσκεται και πάλι στη θέση της στην επίσημη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Λόουελ.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Λόουελ βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης τρόπου για την αποπομπή του δημάρχου Πάτρικ Μέρφι, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ», στις 19 Μαρτίου 2013 πήρε την προτομή του Περικλή, του φόρεσε στο κεφάλι μια τραγιάσκα κι ένα κασκόλ στο λαιμό και τον έστησε σ’ ένα μπαρ εμφανιζόμενος ότι έπιναν μπύρα μαζί, διακωμωδώντας τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα την Ομογένεια του Λόουελ.
Εν τω μεταξύ, η πλειάδα του δημοτικού συμβουλίου, πρώην δήμαρχοι και αξιωματούχοι, αλλά και οι ομογενείς εκδήλωσαν κατακραυγή και καταδίκασαν μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» την ανόητη αυτή ενέργεια του δημάρχου Μέρφι με δηλώσεις τους.
Ο ίδιος ωστόσο κρύβεται. Ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε με το γραφείο του και μας ελέχθη από την ιδιαιτέρα γραμματέα του ότι «βρίσκεται σε άδεια πατρότητας επειδή η σύζυγός του εγκυμονεί και αναμένεται να γεννήσει από ώρα σε ώρα».
Σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.», ο δημοτικός σύμβουλος Εντουαρντ Κένεντι και στην ερώτηση γιατί νομίζει το έκανε αυτό ο δήμαρχός τους, είπε: «δεν γνωρίζω γιατί το έκανε αυτό. Νομίζω ότι πρόκειται από τη μια για παρεξήγηση κι από την άλλη για πρόβλημα γενιάς, αλλά οπωσδήποτε ήταν ασυγχώρητο αυτό που έκανε» και συμπλήρωσε «κάνει πολλά πράγματα τα οποία είναι κάπως ασυνήθιστα».
Στην ερώτηση αν τον αντιμετώπισε για το θέμα, είπε: «δεν τον έχει δει κανείς τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Η γυναίκα του θα γεννήσει κι έχει πάρει άδεια». Αναφορικά με το εάν πρέπει να καθαιρεθεί, ο κ. Κένεντι είπε πως «αυτό εξαρτάται από το δημοτικό συμβούλιο να τον αποπέμψει. Δεν είμαι σίγουρος εάν πρέπει να καθαιρεθεί, αλλά πρέπει να του επιβληθεί κάποιο είδος μομφής».
Ο κ. Κένεντι έπλεξε το εγκώμιο της Ομογένειας του Λόουελ, λέγοντας πως «η ελληνική παροικία του Λόουελ είναι πολύ επιτυχημένη και σεβαστή και γι’ αυτό βλέπετε τόσους πολλούς δημοτικούς συμβούλους στην εκδήλωση εδώ σήμερα, παρόλο ότι ο δήμαρχος δεν είναι εδώ».
Ο δημοτικός σύμβουλος Μάρτιν Λόρεϊ τόνισε: «εξοργίσθηκα μ’ αυτό που έκανε ο δήμαρχος, ήταν πάρα πολύ απρεπές». Οταν τον ρωτήσαμε τι σκοπεύετε να κάνετε, είπε «δεν ξέρω, δεν το έχομε συζητήσει ακόμα. Δεν τον έχομε δει για να το συζητήσουμε μαζί του, αλλά θα το πιάσουμε το θέμα από αυτό το σημείο, δηλαδή θα του μιλήσουμε πρώτα». Στην ερώτηση γιατί νομίζετε ότι έκανε κάτι τέτοιο, είπε «δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Η προτομή του Περικλή ήταν δώρο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στην πόλη του Λόουελ. Δεν ξέρω γιατί το έκανε».
Ο αντιδήμαρχος Τζόσεφ Μεντόνκα ανέφερε στον «Ε.Κ.» πως «νομίζω ότι ήταν ατυχές αυτό που έκανε (ο δήμαρχος). Δεν του μίλησα ακόμα, δεν ξέρω γιατί το έκανε».
Η πρώην δήμαρχος και τωρινή δημοτική σύμβουλος Ρίτα Μέρσιερ είπε «σήμερα είμαι κι εγώ Ελληνίδα, είμαι τόσο υπερήφανη για την ελληνική κληρονομιά. Είμαι τόσο περήφανη για τους Ελληνοαμερικανούς της πόλης, οι οποίοι έχουν προσφέρει τόσα πολλά στον ιστό της πόλης κι έχουν προσφέρει τόση εργασία. Μοιράζονται την κουλτούρα και το ήθος τους μαζί μας» και τόνισε «είμαι ανεπίσημα Ελληνοαμερικανίδα».
Στην ερώτηση «γιατί ο δήμαρχός σας το έκανε αυτό με την προτομή του Περικλή», απάντησε: «δεν έχω απάντηση γι’ αυτό, αλλά θέλω να γνωρίζετε πως έχω λυπηθεί πάρα πολύ, ζητώ συγνώμη από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα».
Οταν την ρωτήσαμε τι σκέπτεται να κάνει, η κ. Μέρσιερ είπε «σκέπτομαι κάτι». Σε άλλη ερώτηση, αν «σκέπτεσθε να τον αποπέμψετε;» απάντησε: «το σκέπτομαι αυτό».
Ο πρώην δήμαρχος του Λόουελ Εντουαρντ Μπαντ Κόλφιλντ δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «είναι πολύ σπουδαίο για όλους μας να γιορτάζουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα». Ο κ. Κόλφιλντ είναι εγνωσμένος φιλέλληνας, ενώ ως δήμαρχος συμμετείχε σε όλες της εκδηλώσεις της Ομογένειας του Λόουελ, αλλά και στην ετήσια παρέλαση της Βοστώνης.
Σχολιάζοντας την πράξη γελοιοποίησης και προσβολής του Ελληνισμού από τον δήμαρχο Μέρφι, τόνισε: «ήμουν δήμαρχος το 2009 όταν ο τότε πολιτειακός γερουσιαστής Στιβ Παναγιωτάκος, μιλώντας προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, είπε «κύριε δήμαρχε θα θέλαμε να τοποθετήσουμε την προτομή του Περικλή να βλέπει αντικριστά τον πατέρα της δημοκρατίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του είπα να γίνει αυτό που θέλετε, όπως και έγινε». Συμπλήρωσε πως «αυτό που έκανε ο δήμαρχος Μέρφι ήταν ντροπή. Ο δήμαρχος οιασδήποτε πόλης οφείλει να είναι ο πρέσβης ο οποίος χτίζει γέφυρες κι όχι αυτός που τις καίει κι είναι ο αντιπρόσωπος ολόκληρης της πόλης, άσχετα αν είναι του Λόουελ, της Βοστώνης ή του Γούστερ. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα για τον δήμαρχο να είναι πάντοτε με τους ανθρώπους. Ας γνωρίζει ο δήμαρχος πως αυτή η αίθουσα εκδηλώσεων δεν είναι η αίθουσα του δημάρχου, αλλά των ανθρώπων».
Στην ερώτηση γιατί νομίζετε πως το έκανε αυτό, είπε: «νομίζω πως είναι ανώριμος, άπειρος και δεν ξέρει πολιτική. Εάν ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο θα έκανα πρόταση να ανακαλέσουν την ψήφο στήριξής του με την οποία έγινε δήμαρχος» και εξήγησε ότι «οι άνθρωποι τον εξέλεξαν ως δημοτικό σύμβουλο, δεν τον εξέλεξαν ως δήμαρχο». Πρόσθεσε ακόμα, ότι το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να το αντιμετωπίσει το θέμα διότι είναι προσβολή για το δημοτικό συμβούλιο, αλλά το πιο σπουδαίο είναι προσβολή για την πόλη και τους πολίτες που κατοικούν σ’ αυτή».
Ο Βασίλης Καυκάς, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και επίσης πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, υπογράμμισε πως «ήταν προσβολή για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τέτοιες προσβολές είναι απαράδεκτες για την πόλη. Δεν πρέπει να καλλιεργείτε μίσος που οδηγεί στη διάκριση. Είμαστε αρκετές εθνικότητες στην περιοχή και συνεργαζόμαστε καλά. Δεν τα χρειάζονται αυτά. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Λόουελ ξέρουν και πρέπει να κάνουν το αυτονόητο», εννοώντας να τον διώξουν.
Ο Γιώργος Ζαχαρούλης, πρώην πρόεδρος του Τομέα Σχεδιασμού της πόλης και ομογενειακός παράγων του Λόουελ, είπε πως «πρέπει να το αντιμετωπίσει το θέμα το δημοτικό συμβούλιο, έχω ετοιμάσει γράμμα».
Στην ερώτηση γιατί έκανε κάτι τέτοιο είπε: «πραγματικά δεν γνωρίζω. Απαραιτήτως πρέπει να παραιτηθεί. Μας γύρισε πενήντα χρόνια πίσω. Αναψε πάλι μια φωτιά, η οποία όφειλε να είχε σβήσει πριν από πολλά χρόνια».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου