Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αρνείται ο Μπίκας ότι ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου


Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2013
Δεν έχω υπ' όψιν μου το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Μπίκα με τον πρωθυπουργό, κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης. Ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό
Διεκόπη για σήμερα η κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα για να συνεχιστεί αύριο στη μία το μεσημέρι. Παράλληλα η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της Προανακριτικής ότι ο κ. Μπίκας του είχε αναφέρει ότι είχε ενημερώσει για την υπόθεση τον κ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποστροφή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι «είμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα» προκάλεσε κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής. Ωστόσο, ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο κ. Μπίκας από τον εισαγγελέα. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, τα τρία μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη, όσο και του κ. Μπίκα αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα ζητήσουν την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους.
Ο κ. Διώτης στην σημερινή του κατάθεση εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο usb στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η 8η Ιουλίου του 2011 και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου όπως αρχικά είχε δηλώσει. «Έχω πει ότι έγινε μία συνάντηση, ακριβώς για να παραδώσω στον Ευάγγελο Βενιζέλο το usb, στη Βουλή, αλλά φαίνεται, όλα τα στοιχεία οδηγούν πια στη βεβαιότητα ότι τότε έγινε αυτό, στις 8 Ιουλίου», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Στην επισήμανση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή αν σήμερα διευκρινίζει και καταθέτει επίσημα ότι το έδωσε στον κ. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου, απάντησε θετικά συμπληρώνοντας ότι όλα τα στοιχεία τον οδηγούν σε αυτό. Σε άλλη ερώτηση αν το έδωσε άτυπα στον κ. Βενιζέλο απάντησε καταφατικά καθώς όπως είπε, άτυπα το είχε παραλάβει και ο ίδιος.
Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Διώτης επέμενε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν έχω υπ' όψιν μου το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Μπίκα με τον πρωθυπουργό. Δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω αυτό που μου είχε πει ο κ. Μπίκας ότι μίλησε και με τον πρωθυπουργό», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Διώτης. Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή πρόταση για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη - Βενιζέλου ενώ αφού ακούσουν τον κ. Μπίκα θα προτείνουν αν χρειαστεί, και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη - Μπίκα.
Από την πλευρά του, σε γραπτή δήλωσή του ο Βασίλης Οικονόμου τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ από τη πρώτη στιγμή ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.
«Συστηματικά και επίμονα πρέπει να αναζητηθεί η αλήθεια. Η Προανακριτική πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της αναμένοντας συγχρόνως το πόρισμα του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα. Η ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή πρότεινε να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η εξέλιξη των πραγμάτων την δικαίωσε», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου