Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το Λόουελ τίμησε έναν φλογερό ομογενή, τον Γιώργο Ζαχαρούλη

Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Τον τιμηθέντα ομογενή Γιώργο Ζαχαρούλη (μέσον) πλαισιώνουν ο αντιδήμαρχος του Λόουελ, Τζόσεφ Μεντόνκα, η πρώην δήμαρχος Ρίτα Μέρσιερ και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε στα πλαίσια της 25ης Μαρτίου για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους Τούρκους ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Κοινοτήτων του Λόουελ στο Δημαρχείο του Λόουελ, το βράδυ του Σαββάτου, τιμήθηκε ως Πρόσωπο της Χρονιάς ο Γεώργιος Ζαχαρούλης.
Ο κ. Ζαχαρούλης, ο οποίος είναι Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, με ρίζες εκ πατρός από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας και εκ μητρός από τη Μάνη, έχει προσφέρει πολύτιμες και πολύχρονες υπηρεσίες τόσο σε κοινότητες, ιδιαίτερα της Αγίας Τριάδος, σε συλλόγους, ιδιαίτερα στην Παλλακωνική, αλλά και στη νεολαία ως διαιτητής της στα αθλήματα. Επίσης, ως διευθυντής οικονομικής αναπτύξεως του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο παράρτημα του Λόουελ επί τριακονταετία και πλέον έχει βοηθήσει πολλές χιλιάδες φοιτητές εξ’ Ελλάδος και εξ Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμη, ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της επιτροπής σχεδιασμού planning board του Λόουελ.
Ο δήμαρχος του Λόουλ Πάτρικ Μέρφι, για τον οποίον αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» ότι πριν από μια εβδομάδα πήρε την προτομή του αρχαίου μας Περικλή και τον πήγε σ’ ένα μπαρ της πόλης, παριστάνοντας όταν έπιναν μαζί μπύρα, δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην εκδήλωση, πλην όμως παρόντα ήταν τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τζόσεφ Μεντόσκα, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνισμού, αναφέρθηκε στην Ανεξαρτησία της Ελλάδος και τη συμβολή της στον παγκόσμιο πολιτισμό και δημοκρατία και επίσης έπλεξε το εγκώμιο της Ομογένειας του Λόουελ. Παρόντες ήταν ακόμα ο πρώην ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Στιβ Παναγιωτάκος και οι πρώην δήμαρχοι Ρίτα Μέρσιερ και Μπαντ Γκόλφιλντ, που τρέφουν μεγάλη αγάπη για τον Ελληνισμό και την Ομογένεια. Εχουν συμμετάσχει πολλές φορές στην παρέλαση της Βοστώνης και καταδίκασαν τη συμπεριφορά του κ. Μέρφι. Επί του θέματος θα επανέλθομε στην αυριανή μας έκδοση.
Επίσης, παρόντες ήταν οι ιερείς Νικόλαος Πελεκούδας από την κοινότητα της Αγίας Τριάδος, Αθανάσιος Τσινίνης από τη Μεταμόρφωση και Αναστάσιος Κουλούρας από τον Αγιο Γεώργιο του Λόουελ, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων.
Ο αντιδήμαρχος κ. Μεντόνκα ανέγνωσε την επίσημη τιμητική διακήρυξη που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τον κ. Ζαχαρούλη, ενώ μηνύματα και χαιρετισμούς απηύθυναν ο Στιβ Παναγιωτάκος, ο Βασίλης Καυκάς, ο Γιώργος Χριστόπουλος, η Ολίβια Σίντρου, ενώ ο Γκέρι Μάστας αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1821. Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου χόρεψαν ελληνικούς χορούς, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μπούρα.
Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο κ. Ζαχαρούλης είπε ότι «αισθάνομαι συγκίνηση για την αποψινή εκδήλωση για την οποία ευχαριστώ όλους», ενώ όταν τον ρωτήσαμε πόσους Ελληνες φοιτητές έχει βοηθήσει στο Πανεπιστήμιο, απάντησε: «όλα αυτά τα τριάντα χρόνια θα πρέπει να ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες, ήταν αυτονόητο για μένα».
Ο κ. Ζαχαρούλης μας αποκάλυψε ότι έχει επί χρόνια καταθέσει τα χαρτιά του στο γενικό προξενείο στη Βοστώνη για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά έμπλεξε στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας. Είπε «για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να βρω τον στρατιωτικό αριθμό του παππού και του πατέρα μου, ο οποίος έφυγε από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας, ήλθε εδώ και δεν πήρε ποτέ αριθμό. Επίσης, δεν την έδωσαν στη γυναίκα μου διότι έχει το επώνυμό μου, τους δώσαμε όλα τα πιστοποιητικά του γάμου μας, αλλά δεν έγινε τίποτε. Πρόξενος τότε ήταν ο Γεώργιος Ορφανίδης και βοηθός του η Κατερίνα Οικονόμου. Αποκαρδιώθηκα, δεν με ενδιαφέρει πλέον, αλλά αν δεν με θέλουν, τι να κάνουμε; Λυπούμαι πολύ, εγώ είμαι εκατό τοις εκατό Ελληνας».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου