Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΚΗΔΕΙΑ Σοφίας Νίμπη

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 2013...

Απεβίωσε η Σοφία Νίμπι στη Βοστώνη

ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τίμησε την αείμνηστη Σοφία Νίμπι στη αποχαιρετιστήρια δεξίωση με εικόνισμα της Παναγίας.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε το εσπέρας της Πέμπτης, έπειτα από αποφασιστική μάχη με την επάρατη ασθένεια, η Σοφία Νίμπι, η οποία υπηρέτησε επί 28 ολόκληρα χρόνια τη Μητρόπολη Βοστώνης από τη θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως. Η αείμνηστη Σοφία Νίμπι σημάδευσε με την άοκνη εργασία και προσφορά της όλες τις εκφάνσεις της ζωής της Μητρόπολης Βοστώνης της οποίας ήταν ουσιαστικά, κατά κοινή ομολογία, η κινητήρια δύναμη και το πρόσωπο με την ανθρωπιά και την αγάπη προς όλους, καλύπτοντας πλείστα όσα κενά.
Την εκδημία της ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μεθόδιος με μήνυμα προς τους κληρικούς και λαϊκούς που συνδέονται με τη Μητρόπολη.
Η παραίτησή της, η οποία ανακοινώθηκε από τον Μεθόδιο την 1η Σεπτεμβρίου του 2012, εξέπληξε τους πάντες, κλήρο και λαό στη Βοστώνη, διότι δεν είχε δείξει κάποιο σημείο ότι επέκειτο.
Η Σοφία Νίμπι άρχισε να εργάζεται στη Μητρόπολη Βοστώνης από τον Απρίλιο του 1984, λίγες μέρες μετά τον διορισμό του Μητροπολίτη Μεθοδίου στην τότε Επισκοπή Βοστώνης επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, σε διαδοχή του Επισκόπου Ανθίμου (Δρακονάκη).
Πριν από την πρόσληψή της στη Μητρόπολη εργάσθηκε επί σειρά ετών στη Θεολογική Σχολή ως βοηθός του τότε προέδρου της Τόμας Λέλον και μάλιστα είχε αρχίσει την έκδοση του περιοδικού της Σχολής, «Κοινωνία».
Η εργατικότητά της, η οποία ήταν γνωστή σε όλους, επισημάνθηκε από τον Μεθόδιο στην επιστολή του, όταν εξήγγειλε την παραίτησή της, στην οποία ανάμεσα στα άλλα είχε γράψει, πως «η Σοφία ήταν περισσότερο από γραμματέας, στην πραγματικότητα διηύθυνε (administered) την Επισκοπή (τώρα Μητρόπολη) για περισσότερο από 27 χρόνια, εργαζόμενη άοκνα 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο».
Σε άλλο σημείο της επιστολής του, είχε σημειώσει πως «νωρίτερα φέτος, η Σοφία ευλογήθηκε με μία εγγονή όταν η κόρη της η Τερέσα υιοθέτησε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι ενός έτους. Η Σοφία επιθυμεί να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της, να χαίρεται την εγγονή της και να ασχολείται με τα χόμπι της, το διάβασμα και το γράψιμο».
Υπογραμμίζεται ότι η αείμνηστη Σοφία είχε όλα αυτά τα 28 χρόνια την ολοκληρωτική ευθύνη για την γραμματειακή, αλλά και γενικώς την εύρυθμη λειτουργία και μέριμνα της Μητρόπολης, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών της και του Οίκου Φιλοξενίας, του οποίου ήταν η διευθύντρια και συντόνιζε την όλη λειτουργία του.
Ακόμα, λειτουργούσε σε καθημερινή σχεδόν βάση και ως «κυματοθραύστης», προσπαθώντας να προστατεύσει τον Μητροπολίτη Μεθόδιο από πολλές δυσάρεστες τηλεφωνικές επικοινωνίες λόγω των έντονων προβλημάτων και καταστάσεων που δημιουργούσε με κοινότητες και κοινοτικά συμβούλια, με πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λιν, της Μεταμόρφωσης του Λόουελ και άλλων.
Εκανε επίσης τις δημόσιες σχέσεις της Μητρόπολης, διοργάνωνε την ετήσια εκδήλωση απονομής τιμητικών βραβείων κάθε Ιούνιο σε πιστούς των κοινοτήτων, φρόντιζε τους ασθενείς-φιλοξενούμενους στον Οίκο Φιλοξενίας, συντόνιζε τους εθελοντές και εθελόντριες, διεκπεραίωνε την αλληλογραφία της Μητρόπολης και της Φιλοξενίας, οργάνωνε και προετοίμαζε τις τοπικές Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις, τις συνεδριάσεις της Φιλοπτώχου, τις συναντήσεις και ακροάσεις του Μεθόδιου.
Ηταν γενικά αγαπητή και έχαιρε της εκτίμησης τόσο των κληρικών, όσο και των λαϊκών στη Μητρόπολη Βοστώνης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρευρέθηκε στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση τον Νοέμβριο του 2012 πλέκοντας το εγκώμιό της για την πολύχρονη υπηρεσία της, κάνοντας λόγο για «διοίκηση ακριβείας» (precision administration).
Στη δεξίωση είχαν παρευρεθεί δεκάδες ιερείς με τις οικογένειες τους, μέλη της φιλοπτώχου Αδελφότητας, φιλοξενούμενοι στον Οίκο Φιλοξενίας, ο οποίος τελούσε υπό την άμεση εποπτεία της Σοφίας.
Καταλείπει την κόρη της Τερέσα και την δίχρονη εγγονούλα της. Ο σύζυγός της Νικόλαος είχε εκδημήσει πριν 12 έτη.
Μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση δεν είχαν γίνει γνωστές οι πληροφορίες για το κοινό προσκύνημα και τη Νεκρώσιμη Ακολουθία της.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ


NIBI, Sophia (Efthimiou) Of Newton, Mass., entered eternal rest on February 21, 2013. Beloved wife of the late Nick M. Nibi. Devoted mother of Theresa A. Nibi. Loving grandmother of Veronica S.D. Nibi. Also survived by many relatives and friends. Funeral from St. Demetrios Greek Orthodox Church, 57 Brown St., Weston, MA on Tuesday, February 26, 2013 at 10:00am. Visiting hours on Monday from 4 to 8pm at the church. In lieu of flowers donations in her memory may be made to the Metropolis of Boston Ministries, 162 Goddard Ave., Brookline, MA 02445 or the St. Demetrios Greek Orthodox Church Building Fund, 57 Brown St., Weston, MA 02493. Burial Woodlawn Cemetery. For online guestbook please visit www.Faggas.com Faggas Funeral Home 800-222-2586

Source: Boston Globe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου