Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2013

  • Μέχρι τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν οι 1.981 αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου.
  • Την αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κατέδειξε ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος χαρακτήρισε «πενιχρά» και «αποκαρδιωτικά» τα αποτελέσματα και ζήτησε «θεαματικές αλλαγές», ώστε να λειτουργήσει το σύστημα.
  • Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενώ διέψευδε μετά βδελυγμίας προεκλογικά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, σήμερα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σθεναρά με την Τρόικα για να μην γίνουν και αύριο θα τις εφαρμόσει ως μέρος του μνημονιακού σχεδίου εθνικής σωτηρίας».
  • Στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου δράσης για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων και των ανηλίκων από το αλκοόλ προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, Κατερίνας Μάρκου και Μαρίας Ρεπούση για το κοινωνικό πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στην Ελλάδα.
  • Εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων προκειμένου να καταθέσει ο πιλότος του ελικοπτέρου, με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ο βαρυποινίτης Π.Βλαστός.

Κόσμος

  • Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα-σοκ που οδηγεί σε ένα «παράλυτο» Κοινοβούλιο και προκαλεί ρίγη σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες. Όλες οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις από την μετεκλογική Ιταλία στο αφιέρωμα του sansimera.gr. Οι φόβοι και τα μηνύματα της Ευρώπης, η αντίδραση των αγορών, ο ιταλικός και διεθνής Τύπος.
  • Δέκα εννέα τουρίστες, ανάμεσά τους βρετανοί και γάλλοι υπήκοοι, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αερόστατο που τους μετέφερε πάνω από το Λούξορ. Το αερόστατο τυλίχτηκε στις φλόγες και εξερράγη, ενώ πετούσε σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το έδαφος, κι εν συνεχεία συνετρίβη. Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο χειριστής του αερόστατου, διασώθηκαν. Τοπικός κυβερνήτης απαγόρευσε την πτήση αερόστατων στο Λούξορ, μετά το δυστύχημα.
  • Πάνω από 1.000 πτήσεις πρόκειται να ακυρωθούν στην Ισπανία από τις 4 ως τις 8 Μαρτίου, εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, της Iberia, όπως ανακοίνωσαν εταιρείες αερομεταφορών την Τρίτη.
  • «Έκρηξη Γκρίλο», «Παράλυτο Κοινοβούλιο», «Η Ιταλία προ ακυβερνησίας»: οι ιταλικές εφημερίδες εκφράζουν ομοφώνως την ανησυχία τους για το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Ιταλία λόγω της απουσίας πλειοψηφίας στη Γερουσία.
  • Στο Γκρόζνι της Τσετσενίας βρέθηκε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, προσκεκλημένος του προέδρου Ραμζάν Καντίροφ. Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος πρόσφατα έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παραβρέθηκε σε εορταστικό δείπνο, όπου χόρεψε στους ρυθμούς παραδοσιακών τραγουδιών. Ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Καντίροφ τον ανακήρυξε επίτιμο πολίτη της Δημοκρατίας της Τσετσενίας και του πρότεινε να εγκατασταθεί εκεί μόνιμα.

Οικονομία

  • Τουλάχιστον 90.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο εμπόριο το 2012 με τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων να φτάνει πλέον τις 664.400, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Είναι χαρακτηριστικό ότι η απασχόληση στο εμπόριο διαμορφώθηκε κάτω από τις 700.000 θέσεις για πρώτη φορά μετά το 1999.
  • Τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου, του Breakthrough Greece, με στόχο την προβολή των δυναμικών, εξωστρεφών και καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, ανακοίνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, όπως επισήμανε ο πρόεδρος, Γιάννος Γραμματίδης, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προβληθούν στις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες.
  • Στο 4,1% τοποθετεί την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2013 το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στην έκθεσή του με τίτλο «Οικονομικές Εξελίξεις». O ετήσιος ρυθµός µεταβολής του ΑΕΠ για το 2012 εκτιµάται στο -6,3%, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση µε το εύρος της ύφεσης κατά το 2011, το οποίο διαµορφώθηκε στο -6,9%.
  • Πηγή: Σαν Σημερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου