Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ανάστατο το Βατικανό από αποκαλύψεις του Τύπου


Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ο παραιτηθείς Πάπας Βενέδικτος ο 16ος. Διακρίνονται τα κόκκινα παπούτσια του.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ανάστατο είναι το Βατικανό από δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αλλά και του «Associated Press», με τα οποία άρχισαν να γίνονται γνωστοί οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, η οποία θα ισχύσει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση της οποίας άφησε έκπληκτους όλους ανά τον Κόσμο, ακόμα και κάποιους στενούς του συνεργάτες.
Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρονται σε σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας ανάμεσα σε ανώτερα κληρικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων και καρδιναλίων ακόμα και εντός του Βατικανού και της Ρώμης, τις εγνωσμένες περιπτώσεις παιδεραστίας από Ρωμαιοκαθολικούς ιερείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως λόγου χάρη στην Καλιφόρνια, στη Φιλαδέλφεια και Ουισκόνσιν, οι οποίες ήταν εν γνώσει του Βενέδικτου, πλην όμως δεν αντιμετωπίστηκαν. Επίσης, τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα εντός του Βατικανού και πως κορυφαία στελέχη του που είναι ομοφυλόφιλοι εκβιάζονται. Το Βατικανό εν τω μεταξύ εξέδωσε έντονες διαψεύσεις και κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης ότι καταβάλλουν προσπάθεια να επηρεαστεί η εκλογή του επόμενου Πάπα.
Εν τω μεταξύ, έχει εγερθεί ζήτημα με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, τον καρδινάλιο Κιθ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος έχει κληθεί να συμμετάσχει στο κογκλάβιο των 117 καρδιναλίων το οποίο θα εκλέξει τον νέο πάπα, καθότι αποτελεί στόχο παραπόνων που έχουν διατυπωθεί προς το Βατικανό, για «ανάρμοστες πράξεις» τις οποίες φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Ομπζέρβερ».
Ο 74χρονος καρδινάλιος Ο’Μπράιαν αρνείται τις κατηγορίες που διατύπωσαν τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβαστεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν από την παραίτηση του Βενέδικτου στις 11 Φεβρουαρίου.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου