Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στο μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2013

"Εχθρική" προς την Ελληνική Ομογένεια, για ΕΜΑΣ δηλαδή που ζούμε με την Ελλάδα στην καρδιά μας και αντί να κάνουμε διακοπές στη Φλόριδα, στην Καραβαϊκή και σε άλλους “παραδεισένιους τόπους" προτιμάμε την Ελλάδα για διακοπές.   Για να πηγαίνουμε με τις οικογένειές μας και όταν έρθει η ώρα και πάρουμε σύνταξη να πάμε στην Ελλάδα. Λέω για την απόφαση των Οικονομικών Αρχών και του Υπουργείου Οικονομικών για τους Έλληνες Ομογενείς ανά το κόσμο με τη διπλή φορολογία. Με ποια κριτήρια κύριε Στουρνάρα; Δεν λέω να μην πληρώνουν οι Έλληνες Ομογενείς το μερίδιο του φόρου που τους ανήκει αλλά εσείς το πάρα κάνατε. Ήδη ξεσηκώθηκαν οι ομογενειακές οργανώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Καθίστε κάτω και κάνετε τους λογαριασμούς σας και να είσαστε σοβαροί στο τι κερδίζει και τι χάνει η Ελλάδα από την Ομογένεια. Είμαστε ο καλύτερος και μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας. Είμαστε ΕΜΕΙΣ που αγοράζουμε τα Ελληνικά προϊόντα στην αλλοδαπή. Είμαστε ΕΜΕΙΣ που ξοδεύουμε τα χρήματά μας στην Ελλάδα. Είμαστε ΕΜΕΙΣ που σαν πολίτες Ελληνικής καταγωγής κτυπάμε την πόρτα των πολιτικών στις χώρες που ζούμε και ζητάμε να βοηθήσουν την Ελλάδα και να υποστηρίζουν τις Ελληνικές θέσεις. Καθίστε στο τραπέζι και συμβουλευτείτε την Ελληνική Ομογένεια. Ζυγίστε τα πράγματα και πάρτε τις σωστές αποφάσεις. Εάν οι προκάτοχοί σας εκμεταλλεύτηκαν τον Ελληνικό Λαό δεν φταίει η Ομογένεια. Εάν ΕΣΕΙΣ υπογράψατε μνημόνια ΕΜΕΙΣ τι φταίμε; Μας ρωτήσατε; Είμαστε πάντα μαζί σας, όπως θα είμαστε και πάντα μαζί με την Ελλάδα όποια κυβέρνηση και εάν έχει. Μη μας απογοητεύεται γιατί μπορεί να είμαστε με την Ελλάδα αλλά εάν δεν συμμορφωθείτε θα μας βρήτε απέναντι σας ΕΣΕΙΣ οι πολιτικοί. ΕΜΕΙΣ περιμένουμε να διορθώστε τις βιαστικές σας αποφάσεις.

Το τι γίνετε με τα μηνύματα αγανάκτησης αλλά και προβληματισμού από αναγνώστες μας στην Ελλάδα είναι το κάτι άλλο. “Δεν έχουμε να ζήσουμε” είναι το μήνυμα που μας στέλνουν. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όπως λένε και όταν γίνει αυτό οι λύσεις είναι περιορισμένες. “Μας έκλεψαν το καντήλι με το λάδι από το Νεκροταφείο” μας είπε μία κυρία. “Μπήκαν με το φορτηγό στο περιβόλι και μας έκλεψαν όλα τα λεμόνια από τα δέντρα”. “Μόλις βγήκα από το διαμέρισμα να πάω στη δουλειά μου με κτύπησαν δύο και μου πήραν τη τσάντα μου. Σε δύο μέρες άδειασαν και το πατρικό μου στο Λουτράκι αφού μέσα στη τσάντα είχα τα κλειδιά” και άλλες πολλές αφηγήσεις. Που πάμε; Φτάσαμε στο πάτο ή όχι;    Πολλοί λένε ότι τα χειρότερα έρχονται. Έτσι είναι; Εσείς τι λέτε;

Ανάγωγος και απολίτιστος φαίνεται ότι είναι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ο οποίος την περασμένη εβδομάδα και κατά την επίσκεψή του στην Ινδία είπε ότι δεν θα επιστρέψει η Αγγλία το μεγάλο διαμάντι (105 καρατίων) που πήρε η Αγγλία το 1865 από την τότε αποικία της Ινδίας όπως δεν θα επιστέψει και τα Αγάλματα του Παρθενώνα τα οποία βάπτισε “Ελγίνεια Μάρμαρα” “ο αμόρφωτος”. «Η σωστή απάντηση είναι το Βρετανικό Μουσείο και οι άλλοι πολιτιστικοί θεσμοί να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν, δηλαδή να διασυνδέονται με άλλους θεσμούς σ’ όλο τον Κόσμο ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα πράγματα που έχουμε και που φροντίζουμε τόσο καλά, να τα μοιραζόμαστε όπως αρμόζει με ανθρώπους σ’ όλο τον Κόσμο». «Σίγουρα δεν πιστεύω στον ‘επαναπατρισμό’. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι λογικό», δήλωσε ο “αμόρφωτος” Άγγλος. Δηλαδή υιοθετεί το “ότι μας αρέσει το βουτάμε”.

Τα παράτησε ο Κώστας Ντάβαρης στον Πανηλειακό. Τι να κάνει ο άνθρωπος αφού προσπάθησε για την ομάδα του Πύργου αλλά δεν είχε την ανάλογη υποστηρίξει από τους παράγοντες της πόλης. Όσο για τους πολιτικούς... Ποιούς πολιτικούς δηλαδή... Παρουσιάζονται μόνο για φωτογραφίες και στα μεγάλα ματς για τσάμπα διαφήμιση.

Υπό διάλυση είναι πολλοί Σύλλογοι/Σωματεία στην Νέα Αγγλία και όχι μόνο. Μιλάμε για Σωματεία με ιστορία και πολλά μέλη. Τουλάχιστον 25 Σωματεία (εθνικοτοπικά και άλλα) που ήταν μέλη στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων. Τι γίνεται; Απάθεια; Αδιαφορία; Δεν υπάρχουν μέλη; Πριν λίγα χρόνια ένας Σύλλογος έκανε χοροεσπερίδα και γέμιζε η αίθουσα των 400-500 ατόμων. Σήμερα κάποια αρτοκλασία κάποιο μνημόσυνο και με το ζόρι 10-15 άτομα. Η Ενορίες/Κοινότητες έχουν τα ίδια προβλήματα κι εδώ είναι χειρότερα τα πράγματα αφού εδώ υπάρχουν ετήσια έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων και εάν δεν ήταν τα Φεστιβάλ αρκετές ενορίες δεν θα υπήρχαν! Τι έγινε; Τι γίνεται; Μήπως πρέπει να καθίσουμε κάτω να βάλουμε τα πράγματα στο τραπέζι και να πούμε τα θέματα με το όνομά τους; Είναι καιρός να χαράξουμε καινούργια πορεία γιατί το τέλος είναι ορατό.

Απεβίωσε η κυρία Σοφία Νίμπη που έχαιρε την εκτίμηση της Ελληνικής Ομογένειας και όχι μόνο. Η κυρία Σοφία ήταν η Γραμματέας της Μητρόπολης Βοστώνης και του Μητροπολίτη κ. Μεθόδιου. Την γνώρισα από την συμμετοχή μου στα Ομογενειακά και η συνεργασία της ήταν άψογη. Και είχε πολύ δουλειά η κ. Σοφία Νίμπη, με την Μητρόπολη, και τις Ελληνικές Ενορίες/Κοινότητες της Νέας Αγγλίας. Θυμάμαι μία φορά που φέραμε μία οικογένεια με το παιδάκι της να βρουν την υγεία του σε Νοσοκομείο της Βοστώνης. Η συμπαράσταση της και η βοήθειά της ήταν το κάτι άλλο. Βρέθηκε δωμάτιο στον Οίκο Φιλοξενίας όπου έμεινε το ανδρόγυνο με το παιδάκι τους δωρεάν με φαγητό. Πήγαινα να τους παίρνω να πηγαίνουμε για εξετάσεις στο νοσοκομείο για θεραπεία. Στην επιστροφή αρκετές φορές το βράδυ, συναντούσα τη κυρία Σοφία Νίμπη στον Οίκο Φιλοξενίας όπου μετά την ολοήμερη εργασία της στα γραφεία της Μητροπόλεως δεν πήγαινε στο σπίτι της αλλά έτρεχε για να είναι κοντά στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Να φέρει φαγητά, να φτιάξει το πρόγραμμα των εθελοντών, να κλείσει τα ραντεβού στα νοσοκομεία στους γιατρούς.... Κοντά 600 οικογένειες βοήθησε η κυρία Σοφία να βρεθούν στον Οίκο Φιλοξενίας για να βρει την υγεία του κάποιο μέλος της οικογένειας από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Αλβανία, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου. Η εργασία της δεν σταματούσε εκεί αλλά οργάνωνε τόσο καλά κάθε εκδήλωση της Μητρόπολης, του Ελληνισμού... Ήταν ένας Άγγελος. Αιωνία της η Μνήμη.
Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου