Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αναζητούν ζευγάρι ηλικιωμένων για ταξίδι διάρκειας 501 ημερών στον Αρη


Αναζητούν ζευγάρι ηλικιωμένων για ταξίδι διάρκειας 501 ημερών στον Αρη


Ζευγάρι ηλικιωμένων για διαστημικό ταξίδι στον πλανήτη Αρη αναζητά ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον πολυεκατομμυριούχο πρώτο «τουρίστα» του διαστήματος Ντένις Τίτο.

Στα μεγαλεπήβολα σχέδια της ομάδας Inspiration Mars βρίσκεται μια διαστημική αποστολή με επιβάτες ένα παντρεμένο ζευγάρι. Οι δύο... μελλοντικοί αστροναύτες θα πρέπει να βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία.
Το ταξίδι ενδέχεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018, όταν ο πλανήτης Αρης θα βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από την Γη, και θα διαρκέσει 501 ημέρες.
Οι επιστήμονες αναζητούν λοιπόν ένα ζευγάρι, των οποίων η σχέση να είναι τόσο δυνατή ώστε να μπορούν μαζί να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκαλεί ένα τόσο μεγάλης διάρκειας διαστημικό ταξίδι.
Στην ίδια ομάδα βρίσκεται και η Τζέιν Πόιντερ, η οποία πέρασε δύο χρόνια σε ένα κλειστό πειραματικό οικοσύστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Biosphere 2».
«Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τέτοια εγχειρήματα να έχεις δίπλα σου κάποιον που πραγματικά εμπιστεύεσαι» λέει η Πόιντερ στο βρετανικό δίκτυο BBC.
Ενας ακόμη λόγος για τον οποίο επιλέγουν ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας είναι το γεγονός ότι η ραδιενέργεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να προκαλέσει υπογονιμότητα.
«Η σκέψη να στείλουμε στο διάστημα ζευγάρι που έχει αποκτήσει παιδιά, ώστε να μην επηρεαστεί η γονιμότητα, υπάρχει στο μυαλό των επιστημόνων εδώ και πολύ καιρό» λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, Κρίστοφερ Ράιλι.
«Παντρεμένα ζευγάρια έχουν βρεθεί στο διάστημα κατά το παρελθόν, αλλά σε μικρής διάρκειας ταξίδια, και όλα πήγαν καλά» σχολιάζει ο Κρίστοφερ Ράιλι. Θεωρεί ακόμη ότι αυτή η αποστολή θα είναι εξίσου σημαντική με εκείνη του Απόλλων 8 το 1968.
Τα αποτελέσματα μελέτης της ομάδας δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες είναι πιθανόν να χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Αν και πολλοί δηλώνουν επιφυλακτικοί, οι επιστήμονες της ομάδας θεωρούν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας καθιστά ένα τέτοιο εγχείρημα εφικτό. Τα αποτελέσματα της πολυετούς έρευνάς τους θα ανακοινωθούν επίσημα την Κυριακή.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1.360 κιλά αποξηραμένη τροφή είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες του πληρώματος. Θα χρειαστούν ακόμη 28 κιλά χαρτί τουαλέτας.
Ο Ντένις Τίτο πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια για να γίνει ο πρώτος «τουρίστας» του διαστήματος και πέρασε έξι μέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2001. Ο ίδιος έχει αναλάβει την χρηματοδότηση αλλά, όπως λέει, θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από άλλους ιδιώτες.
Προορισμός είναι ο Κόκκινος Πλανήτης και το διαστημόπλοιο θα επιστρέψει στην Γη δίχως να προσγειωθεί ώστε να μειωθεί το κόστος της αποστολής.
Η ομάδα δεν έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία για το κόστος της αποστολής. Τα μέλη της αρκέστηκαν στην εξής δήλωση: «Είναι πολύ πιο φθηνή από όσο νομίζετε».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου