Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρόστιμο 9.100 δολάρια και απέλαση για τη «σουρεαλιστική» κλοπή

Cartel del Don Juan Tenorio

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2013

Σε πρόστιμο 9.100 δολάρια και απέλαση στην Ελλάδα καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο ο 29χρονος Έλληνας, που έκλεψε τον πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» του Σαλβαδόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Cartel del Don Juan Tenorio

Ο Φοίβος Ισταυρίογλου συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για «μεγάλη κλοπή, δευτέρου βαθμού», με τον εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς να κάνει λόγο για «σουρεαλιστική κλοπή».
Όπως είχαν κάνει γνωστό οι εισαγγελικές αρχές, ο Φοίβος Ισταυρίογλου μπήκε στη γκαλερί ένα απόγευμα του περασμένου Ιουνίου, έβαλε τον πίνακα σε μία σακούλα από ψώνια και αποχώρησε ανενόχλητος. Την επόμενη ημέρα, αναφέρουν, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας μαζί του το έργο τέχνης, αξίας 150.000 δολαρίων.
Όταν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο, ο πίνακας στάλθηκε ανώνυμα πίσω στις ΗΠΑ από την Ελλάδα. Η αμερικανική αστυνομία τον εντόπισε στο αεροδρόμιο JFK, πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του, τη γκαλερί από όπου εκλάπη.
Οι αρχές εντόπισαν τελικά και τον 29χρονο, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας ντετέκτιβ, που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη μιας γκαλερί, κατάφερε να πείσει τον 29χρονο να έρθει στη Νέα Υόρκη, με την πρόφαση ότι θα τον προσλάβει σαν σύμβουλο τέχνης σε γκαλερί. Έτσι, μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Κένεντι συνελήφθη από την αστυνομία.
Ο Φ. Ισταυρίογλου, παρουσιαζόμενος στο δικαστήριο, είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση εκατό χιλιάδες δολάρια. Την Τρίτη, ομολόγησε την ενοχή του, τονίζοντας ότι «ήταν μια ηλίθια πράξη». Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε, ο κατηγορούμενος να καταβάλει 9.100 δολάρια και να απελαθεί στην Ελλάδα.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου