Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Περίμεναν το ελικόπτερο στις φυλακές Τρικάλων

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2013
Γνωρίζαμε για την απόδραση Βλαστού δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα" o υφυπουργός Δικαιοσύνης
Γνώριζαν από τα Χριστούγεννα ότι ο Βλαστός σχεδιάζει απόδραση με ελικόπτερο και στις φυλακές Τρικάλων είχαν παρθεί επιπλέον μέτρα και συγκεκριμένα επιπλέον συρματοπλέγματα πάνω από το προαύλιο. Αυτή την αποκάλυψη κάνει στο protothema.gr πηγή του υπουργείου, μετά την κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο!
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης τονίζει στο protothema.gr: «Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εξωτερική φρουρά που απέτρεψαν την απόδραση. Εδώ και 2 μήνες ήρθαν πληροφορίες στο γραφείο μου που ανέφεραν πως ο συγκεκριμένος κρατούμενος σχεδιάζει να απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων. Στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας - όπως και σε αυτό το Τρικάλων – έχουν τοποθετηθεί ειδικά πλέγματα προκειμένου να είναι αδύνατη η προσγείωση ελικοπτέρου. Αμέσως μόλις λάβαμε τις πληροφορίες για ενδεχόμενη απόδραση όλο το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος τέθηκε σε επιφυλακή. Μέχρι στιγμής όλα πήγαν κατ΄ευχήν…».
Αξίζει να τονισθεί ότι μέσα σε ένα από τα στικάκια που βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο, ενώ πριν περίπου ένα χρόνο ο Παναγιώτης Βλαστός προσπάθησε να απόδραση μαζί με μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Με βαρύ οπλισμό η απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές
Βαρύ οπλισμό – καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, έφεραν οι πέντε συνολικά επιβαίνοντες του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ανεπιτυχώς, το απόγευμα της Κυριακής (17:00) από τις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός. Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος και όλοι εκτός από τον βαρύτατο οπλισμό που έφεραν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.
Ωστόσο, κατά το υπουργείο «οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο».
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Π. Βλαστός. Όλοι οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.
Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης «συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους».
Για την απόπειρα απόδρασης είναι σε εξέλιξη έρευνα, την οποία εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας.
Αύριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης μεταβαίνει στις φυλακές Τρικάλων για να συχγαρεί τους σωφρονιστικούς υπάλληλους και τη διοίκηση των φυλακών για την αποτροπή της απόδρασης. 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου