Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2013

  • Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η πραγματική αναβάθμιση του τομέα. Στις άμεσες παροχές για τους αγρότες ο κ. Σαμαράς ανέφερε ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους, νυχτερινό ρεύμα, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας. Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την πρωτολογία του και άνοιξε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.
  • Σε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, και κυρίως μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, εξελίχθηκε την Τρίτη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών.
  • Δριμεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για δημαγωγία, για προτάσεις καταστροφικών πολιτικών που θα οδηγούσαν σε ζούγκλα, αλλά και για εκτόξευση αναληθειών έναντι του αγροτικού κόσμου και «παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου πυροτεχνήματα».
  • Η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου ήταν επιλογή από τις εποχές της ευημερίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου και προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της τονίζοντας ότι αυτές ευθύνονται για την απώλεια επενδύσεων. Κατά τη δευτερολογία του δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό και την κατώτατη σύνταξη, επειδή όπως είπε αυτό αποτελεί μέσο ανάπτυξης και όχι για να γίνουμε «αρεστοί».
  • Ανησυχία στον ιατρικό κόσμο, για το ενδεχόμενο κίνδυνο έλλειψης μονάδων αίματος στη χώρα μας στο μέλλον, προκάλεσε η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να «παγώσει» για τρία χρόνια τις ποσότητες αίματος που εισάγονται από την Ελβετία και να προχωρήσει από εκεί και πέρα στη σταδιακή μείωση του εισαγόμενου αίματος, με παράλληλη προσπάθεια αύξησης της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Κόσμος

  • Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα έχει αποφασίσει επίσημα πριν από τα τέλη του Μαρτίου εάν θα ταχθεί υπέρ της δικαστικής διαδικασίας για να τεθεί εκτός νόμου το ξενόφοβο ακροδεξιό κόμμα NPD, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Άνω Βουλή κατέθεσε νέο αίτημα απαγόρευσης του ακροδεξιού κόμματος, βασιζόμενη σε αντίστοιχη κοινή απόφαση κρατιδιακών κυβερνήσεων της χώρας.
  • Σε μια ιδιαίτερη, αλλά κλασικά αμερικανική, ερμηνεία του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου και της ανεξιθρησκίας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος μιλώντας σε Γερμανούς φοιτητές υπερασπίστηκε ακόμα και το «δικαίωμα να είσαι βλάκας». Όπως εξήγησε: «νομίζω είναι μια αρετή, κάτι για το οποίο πρέπει να μάχεσαι. Το σημαντικό είναι να ανέχεσαι να λες: ‘ξέρεις, μπορείς να έχεις διαφορετική γνώμη’».
  • Η Γερουσία άνοιξε το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του Τσακ Χέιγκελ στη θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ήραν τις αντιρρήσεις τους. Παρόλο που υπήρξαν διαρροές, το αποτέλεσμα ήταν σαφώς υπέρ του υποψήφιου, δίνοντας τη δυνατότητα στον πρόεδρο Ομπάμα να αποφύγει μια πολιτική ήττα.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ομάδες ενδιαφερομένων δεν μπορούν να προσφύγουν κατά ομοσπονδιακού νόμου που επιτρέπει την παρακολούθηση επικοινωνιών ειδικά για υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και δη την τρομοκρατία. Κατά το Δικαστήριο, οι δημοσιογράφοι και οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προσέφυγαν σε αυτό, δεν έχουν νομικό έρεισμα να προσφύγουν στα δικαστήρια γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν ότι υπέστησαν ζημιά από τις παρακολουθήσεις.
  • «Δεν νικήσαμε, παρόλο που ήλθαμε πρώτοι» αναγνώρισε σε βαρύ κλίμα ο ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι στις πρώτες δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων μετά το σκηνικό ακυβερνησίας που ανέδειξε η κάλπη. Τόνισε, όμως, πως ευθύνη της κεντροαριστεράς ως πρώτη δύναμη είναι να επιδιώξει να σχηματίσει μία κυβέρνηση «αλλαγής» και αυτό θα πράξει. Για την επόμενη ημέρα ο Μπερσάνι απορρίπτει μεγάλο συνασπισμό με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στρέφει το βλέμμα στον Μπέπε Γκρίλο, καλώντας τον «να πει τι θέλει να κάνει»...

Οικονομία

  • Ξεκίνησε η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα κρατικών προμηθειών εκτιμάται ότι θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά στις διαδικασίες των διαγωνισμών και την εκτέλεση των συμβάσεων αλλά και σημαντική εξοικονόμηση κρατικών δαπανών.
  • Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει λύσεις, τόσο μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, όσο και μέσω της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής που απειλείται από την επέκταση της φτώχειας και την περιθωριοποίηση μεγάλων ομάδων του πληθυσμού, τονίζει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και καταθέτει προτάσεις για την χρηματοδότηση του θεσμού.
  • Με νευρικότητα και αβεβαιότητα αντιμετώπισαν οι χρηματαγορές στην Ευρώπη αντέδρασαν το ρευστό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία ενώ, αντίθετα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αγορές κινήθηκαν σαφώς ανοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου