Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2013

  • Στα ίδια εκλογικά κέντρα με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής ψηφίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που ζουν στην Ελλάδα. Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 18:00 με διακοπή μίας ώρας (12:00-13:00).
  • Συγκέντρωση στα αστυνομικά τμήματα Πολυγύρου και Ιερισσού πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές πολιτών με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Η Αστυνομία από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι οι ενέργειές της γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας. Νέα συγκέντρωση την Κυριακή.
  • Στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου που θα κληθεί να οδηγήσει την Κύπρο στο πρόγραμμα στήριξης προέρχονται οι πολίτες την Κυριακή, επιλέγοντας μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ και του Σταύρου Μαλά, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ. Ο τρίτος υποψήφιος Γ.Λιλλήκας αρνήθηκε το «ρόλο» του ρυθμιστή και δεν έδωσε την προτίμησή του σε κάνεναν από τους δύο, την στιγμή πάντως που προπορευόμενος στη μάχη εμφανίζεται ο Ν.Αναστασιάδης.
  • Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία με τη στήριξη της τρόικας. Ζητά την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως έχει μετατραπεί σε δορυφόρο του κ. Σαμαρά. Προχωρεί, όμως, σε άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας πως έχει εσωτερικά προβλήματα και υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο.
  • Την πρόθεσή του το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει καθαρή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς και ως ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και εθνικά υπεύθυνο, εκφράζει ο Ευ.Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε άνοιγμα προς την «κοινωνική και εκλογική βάση» του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι έδωσε μια συγκυριακή ψήφο στις εκλογές του 2012.

Κόσμος

  • Ο Ραούλ Κάστρο αναμένεται να επανεκλεγεί την Κυριακή πρόεδρος της Κούβας, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νεοαναδειχθείσας Εθνοσυνέλευσης της νησιωτικής χώρας. Ο 81 ετών Ραούλ Κάστρο, που για σχεδόν μισό αιώνα είχε υπηρετήσει τη χώρα από τη θέση του υπουργού Άμυνας, ανέλαβε προσωρινά την εξουσία το 2006, μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε ο αδελφός του, Φιντέλ Κάστρο. Το 2008 η Εθνοσυνέλευση είχε επιβεβαιώσει την ανάδειξή του σε αρχηγό του κράτους.
  • Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν για μια ακόμα φορά τους δρόμους της Μαδρίτης, διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα, αλλά και τα σκάνδαλα διαφθοράς που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και τα οποία πλέον αγγίζουν και το Παλάτι.
  • Ο αιφνίδιος θάνατος 30χρονου Παλαιστίνιου κρατουμένου σε ισραηλινή φυλακή έρχεται να προστεθεί στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών: Σύμφωνα με το Ισραήλ, ο 30χρονος εξέπνευσε μετά από καρδιακή ανακοπή, αλλά οι Παλαιστίνιοι ζητούν διεθνή έρευνα για το περιστατικό εκτιμώντας ότι «ίσως οφείλεται σε βασανιστήρια».

Οικονομία

  • Επανέρχεται η ΔΗΜΑΡ στο θέμα των ρυθμίσεων για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τονίζοντας ότι η λήψη μέτρων για το ζήτημα αποτελεί «δέσμευση της κυβέρνησης συνευθύνης». Πρωταρχικό μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών παρουσών εισοδημάτων των νοικοκυριών, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
  • Το μέτρο της είσπραξης του ΦΠΑ σε ημερήσια βάση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της προσπάθειας να εισρεύσει χρήμα στα κρατικά ταμεία. Το συνολικό σχέδιο αποκαλύπτει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
  • Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Την ίδια μέρα θα καταβληθεί το επίδομα παραπληγίας μηνός Μαρτίου, καθώς και τα αναδρομικά ποσά Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου