Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Στην Ουάσιγκτον για θέματα πολιτισμού ο Τζαβάρας

TzavarasΤετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2013
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας αύριο Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου αναχωρεί για την Ουάσινγκτον, προσκεκλημένος του κ. Robert Apfel, Προέδρου του Ιδρύματος
(CLASSICAL TRUST). Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου ο Υπουργός θα συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Αντιγραμματέα αρμόδιο για θέματα Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού στο ίδρυμα Smithsonian κ. Richard Kurin , τον Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Καθηγητή κ. Gregory Nagy, τον Αντιγραμματέα Χρηματοοικονομικών και Λειτουργιών στο ίδρυμα Smithsonian και τον Πρόεδρο του Classical Trust κ. Robert Apfel προκειμένου να αναζητηθεί η δυνατότητα για κοινές δράσεις μεταξύ του Classical Trust, του Ιδρύματος Smithsonian και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard, που θα κατατείνουν στην προβολή και στην αξιοποίηση της κλασικής πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Κυρίως θα ερευνηθεί η δυνατότητα για χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα του πολιτισμού με σκοπό την προβολή, σε παγκόσμιο επίπεδο, των αρχαίων μνημείων και των δημιουργημάτων της τέχνης και του πολιτισμού που έχει αφήσει στο πέρασμα της η κλασική ελληνική αρχαιότητα. Ιδιαίτερα θα συζητηθούν οι περιπτώσεις μνημείων γύρω από την Ακρόπολη, της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου