Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Μέρκελ - Ερντογάν στην Αγκυρα

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Νικόλαος Μαγγίνας
Η Αγκελα Μέρκελ υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην οικία του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Δίπλα τους διακρίνεται ο κ. Ερντογάν.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε στην Αγκυρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Τη συνάντηση αυτή με τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων προκάλεσε ο κ. Ερντογάν. Υπογραμμίζεται ότι η συνάντηση έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα δημοσίευμα που να αναφέρεται σ’ αυτήν ή στο περιεχόμενο των συζητήσεων. Η μόνη πληροφόρηση που υπήρξε προς τα έξω, ήταν μέσω ανακοινωθέντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Την Δευτέραν, 25ην Φεβρουαρίου 2013, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετέβη εις Αγκυραν, ανταποκριθείς εις πρόσκλησιν του Εξοχ. κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρωθυπουργού της Τουρκίας, και μετέσχε συσκέψεως, διαρκείας μιας και ημισείας ώρας, η οποία επραγματοποιήθη εν τη Πρωθυπουργική Κατοικία κεκλεισμένων των θυρών τη συμμετοχή της πραγματοποιούσης επίσημον επίσκεψιν εις την χώραν Εξοχ. κ. Αγγελα Μέρκελ, Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, και της υπ’ αυτήν αντιπροσωπείας, καθώς και πνευματικών αρχηγών και εκπροσώπων των εν Τουρκία μη Μουσουλμανικών Κοινοτήτων, του Μουφτή της Αγκύρας και συνεργατών του κ. Πρωθυπουργού.
Ο Πατριάρχης μετέφερεν εις αμφοτέρους τους Πρωθυπουργούς τον χαιρετισμόν και τας ευχαριστίας δια την πρόσκλησιν τόσον του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσον και της περί αυτό εν Τουρκία Ομογενείας, των οποίων ανέπτυξε τα προβλήματα και τα αιτήματα εις τον χώρον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως της ελευθερίας θρησκείας, συνειδήσεως και θρησκευτικής εκπαιδεύσεως, ενώ επεσήμανε την ανάγκην του εμπράκτου σεβασμού της ισότητος όλων των πολιτών, λαϊκών και κληρικών, ως πολιτών της Χώρας, άνευ των εις βάρος των διακρίσεων και αδικιών του παρελθόντος. Ωσαύτως και οι λοιποί εκπρόσωποι των Μειονοτήτων κατά σειράν εξέθεσαν τα των Κοινοτήτων αυτών.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συνοδοί Αυτού Πανοσιολ. Διάκονος κ. Ιωακείμ, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Αρχων Μ. Χαρτοφύλαξ και αιρετός εκπρόσωπος των Μειονοτήτων εις το Συμβούλιον της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων, επέστρεψαν αεροπορικώς αυθημερόν περί το μεσονύκτιον εις την Πόλιν».
Υπενθυμίζεται ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας είχε μεταβεί το Φανάρι, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία το 2006, ενώ το επισκέφθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής της, όπως ο Υπουργός Εξωτερικών και μόλις πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου