Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Άρχισαν οι έλεγχοι από την Τρόικα

 Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2013

Στα 55,485 δισ. μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη
Αποδίδει καρπούς η κινητοποίηση της εφορίας και οι προειδοποιητικές επιστολές στους οφειλέτες του δημοσίου, αλλά την ίδια ώρα ένας στους τέσσερις επιτηδευματίες δεν αποδίδει τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ελέγχους της Τρόικα που ξεκίνησαν χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα τεχνικά κλιμάκια διαπίστωσαν ότι το 2013 έκανε καλό «ποδαρικό» για τη μείωση των ληξιπροθέσμων χρεών στην εφορία.
Τον Ιανουάριο αποπληρώθηκαν περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 55,787 δισ. που είχαν σωρευθεί έως τον Δεκέμβριο του 2012. Μέσα σε ένα μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο μειώθηκαν στα 55,485 δισ. ευρώ.
Από αυτά, τα 9,012 δισ. ευρώ είναι παλαιά χρέη πτωχευμένων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, ενώ άλλα 3,672 δισ. ευρώ είναι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, Δημοτικών Επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Φαίνεται έτσι πως… έπιασαν τόπο οι προειδοποιητικές επιστολές που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Δεν είχαν όμως το ίδιο αποτέλεσμα και στην είσπραξη του ΦΠΑ, καθώς φαίνεται πως πλέον πολλοί προτιμούν να πληρώνουν τα παλαιά τους χρέη από φόρους, αλλά αφήνουν απλήρωτους τα τρέχοντα που δημιουργούνται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τους 109.579 υπόχρεους σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ τον Ιανουάριο, οι 26.244 προτίμησαν να.... απέχουν της διαδικασίας. Ακολούθησαν «ραβασάκια», email και τηλέφωνα από τους εφοριακούς και πείστηκαν τελικά να υποβάλλουν δήλωση οι 2.220!
Τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τους ελέγχους στο μέτωπο του ΦΠΑ, βεβαιώθηκαν πρόστιμα 40.000.000 ευρώ αλλά στο ταμείο μπήκαν μόλις 8.000.000 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει πάντως την αποστολή ειδοποιητηρίων και τον Μάρτιο, σε άλλους 100.000 οφειλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου