Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αργά προχωρούν οι προετοιμασίες για παρέλαση Βοστώνης


Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με αργά βήματα προχωρούν φέτος οι προετοιμασίες για την παρέλαση στη Βοστώνη, η οποία έχει οριστεί να γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στη 1 μ.μ. ξεκινώντας μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, διασχίζοντας την οδό Boylston και τερματίζοντας στη διασταύρωση με το δρόμο Charles, όπου θα στηθεί και η εξέδρα των επισήμων απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons».
Το Σάββατο 16 Μαρτίου έχει οριστεί να γίνει εκδήλωση νεολαίας στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ. Το καθιερωμένο δείπνο με το οποίο θα τιμηθεί και η 30ή επέτειος από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, θα γίνει για πρώτη φορά φέτος μια εβδομάδα νωρίτερα από την παρέλαση και συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Μάριοτ» του Νιούτον με τιμή εισιτηρίου 100 δολάρια κατ’ άτομο.
Προετοιμάζεται ειδικό αναμνηστικό λεύκωμα για την τριακοστή επέτειο της Ομοσπονδίας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.
Απ’ όσο μπορεί να γνωρίζει ο «Εθνικός Κήρυξ» δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ευρέως οι εκδηλώσεις στην Ομογένεια, με αποτέλεσμα να εγείρεται το ερώτημα ακόμα κι από ομογενείς οι οποίοι συμμετέχουν επί χρόνια δραστήρια στα κοινά εάν θα γίνει η παρέλαση.
Ενώ τις προηγούμενες φορές ορίζονταν πανομογενειακές συναθροίσεις στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις οποίες συζητούντο τα θέματα διοργάνωσης της παρέλασης και των εκδηλώσεων, φέτος έγινε μέχρι στιγμής μόνο μία πριν από τρεις εβδομάδες με μικρή συμμετοχή ομογενειακών συλλόγων και παραγόντων. Το πράγμα αυτό ανησύχησε σφόδρα πρώην προέδρους και παράγοντες της Ομοσπονδίας, οι οποίοι υπέδειξαν τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης, η οποία έγινε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου με συμμετοχή 25 ατόμων και στην οποία επισημάνθηκε η καθυστέρηση στις προετοιμασίες και οι παραλείψεις, όπως έκδοση εισιτηρίων, αφισών και τα παρεμφερή. Στην ίδια συνάντηση προτάθηκε να τιμηθεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, αλλά υπήρξε αντίδραση, ενώ σε άλλη πρόταση να τιμηθεί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος δεν ελήφθη απόφαση και το θέμα αποσοβήθηκε σιωπηρώς. Εκφράστηκε η βούληση να συμβάλλουν όλοι ώστε να ανατραπεί το κλίμα της απάθειας, να γίνουν κινητοποιήσεις για να επιτύχουν οι εκδηλώσεις και η παρέλαση.
Μέχρι στιγμής τελετάρχες θα είναι οι δύο μόνιμοι επί 18 χρόνια, ο δήμαρχος Βοστώνης Τόμας Μενίνο και ο Μητροπολίτης Μεθόδιος. Εχουν σταλεί προσκλήσεις και σε άλλους αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε.
Υπογραμμίζεται ότι θεωρητικά την παρέλαση την συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας, η Μητρόπολη Βοστώνης και το Γενικό Προξενείο, πλην όμως η όλη διοργανωτική και συντονιστική εργασία γίνεται μόνο από την Ομοσπονδία. Η μεν Μητρόπολη στέλνει στις συνεδριάσεις τις ευχές και ευλογίες του κ. Μεθόδιου, το δε προξενείο τα χαιρετίσματα του κ. Φωτόπουλου. Στο τέλος, εάν η παρέλαση πετύχει σπεύδουν να καυχηθούν, εάν αποτύχει επιρρίπτουν τις ευθύνες στην Ομοσπονδία.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου