Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2013

  • Την ικανοποίησή του για το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογή συνέδρων κατά τη διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό». Κατά τις πληροφορίες, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 100.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος.
  • Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια. Αγνωστα άτομα επιτέθηκαν κατά μικροπωλητών μεταναστών που πωλούν συνήθως λαθραία τσιγάρα και τσάντες στην οδό Στουρνάρη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Σολωμού και λίγο αργότερα διμοιρίες των ΜΑΤ και περιπολικά της Αστυνομίας μπήκαν στην πλατεία.
  • Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη, από την Κυριακή τον έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσαν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές καθώς ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ επικράτησε με άνεση έναντι του υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά, με 57,48% έναντι 42,52%. «Τα προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα», είπε στις πρώτες δηλώσεις του μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων εκπέμποντας ενωτικό μήνυμα ενόψει των μεγάλων προβλημάτων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από την αρχή της θητείας του.
  • Το μήνυμα ότι η Κύπρος θα συνεργαστεί με τους εταίρους της προκειμένου να κλείσει το μνημόνιο το ταχύτερο δυνατόν, καθώς και ότι θα είναι απόλυτα συνεπής και θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της έστειλε ο νικητής των προεδρικών εκλογών Νίκος Αναστασιάδης. Στην πρώτη του επίσημη δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του το Κυπριακό, λέγοντας ότι η διαχείρισή του θα είναι συλλογική υπόθεση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αίτημα για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (PfP) του ΝΑΤΟ. Αυτήν την ώρα, η επίσημη ανακήρυξη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Στάδιο Ελευθερία.
  • Να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός το απόγευμα της Κυριακής. Ωστόσο, η προσέγγιση του ελικοπτέρου έγινε αντιληπτή από τους φρουρούς. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένα άτομο. Τραυματίας και ο βαρυποινίτης. Τελικά, το ελικόπτερο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση δίπλα στις φυλακές. Γνωρίζαμε για το σχέδιο, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης. Δείτε φωτοεπορτάζ...

Κόσμος

  • Αποπροσανατολισμός, τεράστια σύγχυση από την πληθώρα πολιτικών προτάσεων και κενών υποσχέσεων, και απογοήτευση, κυριαρχεί ανάμεσα στους Ιταλούς που καλούνται στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών εν μέσω της κρίσης που τους έχει γονατίσει. Το «θάνατο» του μπερλουσκονισμού θέλει να δει η Ελιζαμπέτα Ντο. «Οι Ιταλοί δεν ξέρουν ποιον να πιστέψουν και εάν πρέπει να πιστέψουν» λέει η Βαλεντίνα Ντε Τζόρτζι. «Υπερισχύει μια γενική έλλειψη εμπιστοσύνης μαζί με θυμό» συμπληρώνει ο Ντιέγκο Σάλα...
  • Τον παλμό των ιταλικών εκλογών καταγράφει το sansimera.gr με ένα εκτενές αφιέρωμα για την αναμέτρηση που σηματοδοτεί το τέλος του δικομματισμού και θα κρατήσει ξάγρυπνες τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τις αγορές. Η πρόκληση της Αριστεράς, η μεγάλη μπερλουσκονική παράσταση, το «πείραμα» του νέου Μόντι και ένα μπλογκο-κίνημα φαινόμενο της κρίσης. Η «ακτινογραφία» των εκλογών σε INFOGRAPHIC -πρωταγωνιστές, συμμαχίες, θέσεις, εκλογικό σύστημα. Η κατάσταση της οικονομίας. Οι σκέψεις των Ιταλών που μας μίλησαν. Το ιταλικό πολιτικό σινεμά...
  • Στις κάλπες επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας οι Ιταλοί ψηφοφόροι για τη δεύτερη ημέρα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης που διενεργείται σε σκηνικό αβεβαιότητας για τους συσχετισμούς που θα προκύψουν ιδίως στη Γερουσία.. Ελαφρά πτώση της προσέλευσης συγκριτικά με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές καταγράφηκε την Κυριακή· αντίθετα η προσέλευση στις περιφερειακές εκλογές ήταν μεγαλύτερη. Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο Αφιέρωμα του sansimera.gr και δείτε φωτορεπορτάζ με τα εκλογικά στιγμιότυπα. Στις 16:00, ώρα Ελλάδος, ολοκληρώνεται η ψηφοφορία.
  • Τόσο η κινεζική όσο και η ρωσική κυβέρνηση συνειδητοποιούν ολοένα και πιο πολύ ότι «ο πολιτικός χρόνος για τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ εξαντλείται», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την Τουρκία έπειτα από επίσκεψή της στις τοποθεσίες με τις συστοιχίες των NATOϊκών Patriot κοντά στη μεθόριο με την Συρία. Τη Δευτέρα οι επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιχειρηματικούς παράγοντες.
  • Τη διάθεση του κρέατος αλόγου που έχει σημανθεί ως βοδινό στους φτωχούς εισηγείται ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ, υποστηρίζοντας σχετική πρόταση που υπεβλήθη από βουλευτή του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και η οποία ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων. «Δεν μπορούμε απλά να πετάξουμε εύγευστο και ασφαλές φαγητό» δήλωσε ο υπουργός, ενώ την εξέταση της πρότασης ζήτησε και ο επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία, τονίζοντας ότι η

Οικονομία

  • «Έτος ορόσημο» για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζει το 2013, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξή του και προσθέτει ότι «ο οικονομικός στόχος για φέτος είναι τα 2,6 δισ. ευρώ». «Δεν πρόκειται να γίνουν πωλήσεις σε ασύμφορες τιμές, διαβεβαιώνει ο κ. Αθανασόπουλος.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδήματα «διαψεύδει οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ότι το έλλειμμα που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2010 είχε υπερεκτιμηθεί». Η Κομισιόν προσθέτει ότι η ποινική δίωξη για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής «δεν τροποποιεί τη θέση της Eurostat όσον αφορά το καθεστώς των ελληνικών στοιχείων».
  • Το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο έχει κλείσει επί του παρόντος, εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επιμένει όμως ότι υπάρχει πρόβλημα «χαμηλής αντιπροσωπευτικότητας» στα συνδικάτα, κυρίως των υποαπασχολούμενων νέων ή των ανέργων.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της Ρόμα πέτυχε ο Βασίλης Τοροσίδης και ήταν μάλιστα το νικητήριο (3-2) για την ομάδα της Ρώμης στην έδρα της Αταλάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου