Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Νέος Πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης

anastasiadis Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2013

Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη δίνουν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να επικρατεί με πάνω από 57% έναντι του Σταύρου Μαλά,
του υποψήφιου του ΑΚΕΛ. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με βάση την καταμέτρηση του 100% των ψήφων στις σημερινές προεδρικές εκλογές, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει το 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς το 42,52%.
Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42.52%. Η αποχή ανήλθε στο 18,42%
Η συμμετοχή έφτασε το 80,71% των εγγεγραμμένων, σύμφωνα με τον γενικό έφορο εκλογής, ενώ τα λευκά και τα άκυρα είναι αθροιστικά λίγο πάνω από το 7%.
Νωρίτερα, τα τέσσερα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών έδιναν και αυτά σαφή νίκη στον Ν. Αναστασιάδη με 57-60%.
Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαδέχεται τον Δημήτρη Χριστόφια, θα έχει δύσκολο έργο από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας του.
Μέσα στον Μάρτιο θα ενταθούν και πιθανόν θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ για την διάσωση των κυπριακών τραπεζών και την υπογραφή του μνημονίου. Αναμένεται το ταξίδι του νέου Προέδρου στην Αθήνα και η ανακοίνωση της ημερομηνίας της επίσκεψης Αναστασιάδη.
Σε σύντομες δηλώσεις του, ο κ. Πισσαρίδης τόνισε ότι "έχουμε πολλή δουλειά" για να πείσει η Κύπρος τους εταίρους της και να ανακάμψει η οικονομία, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.
Ερωτώμενος για τον ποιον ρόλο θα έχει στο πλευρό του νέου προέδρου, ο Χρ.Πισσαρίδης δεν απάντησε άμεσα, λέγοντας ότι αυτό είναι απόφαση του Ν.Αναστασιάδη. Δήλωσε πάντως πρόθυμος να συνεισφέρει όπως μπορεί.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.
Δείτε live το εκλογικό αποτέλεσμα όπως το μεταδίδει η εκπομπή του 24h.com.cy

Πρώτοι Πανηγυρισμοί στον ΔΗΣΥ από 24hcomcy
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου