Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη της Κεντροαριστεράς προβλέπουν οι δημοσκόποι στην Ιταλία

Νίκη της Κεντροαριστεράς προβλέπουν οι δημοσκόποι στην Ιταλία

«Θραύση» κάνουν οι πωλήσεις ξύλινων ομοιωμάτων των πολιτικών της Ιταλίας καθώς πλησιάζουν οι εκλογές

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία, οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι νίκη της κεντροαριστεράς και σχηματισμός κυβέρνησης Μπερσάνι-Μόντι, παρά την πρόσφατη άνοδο της δημοτικότητας Μπερλουσκόνι και Γκρίλο.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δίνουν ένα προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων στην κεντροαριστερά και οι αναλυτές προβλέπουν ότι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Στην διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Νάπολη και αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Μάριο Μόντι, ο οποίος εκτιμά ότι «η γερμανίδα Καγκελάριος δεν θα έβλεπε με καλό μάτι την σύσταση κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Ρώμη» —την οποία ο πρώην τεχνοκράτης της ΕΕ ανακάλεσε, ο ηγέτης του δημοκρατικού κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι διεμήνυσε ότι δεν τον επηρεάζουν τέτοιες τοποθετήσεις.
«Ξέρουμε πόσο υποφέρει η ιταλική οικονομία, αλλά την Δευτέρα θα κερδίσουμε τις εκλογές. . . διότι η προοδευτική Ευρώπη από εμάς περιμένει αυτό. Μετά την λιτότητα ήρθε η ώρα να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην εργασία» είπε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Μπερσάνι επανέλαβε μια εκτίμηση του Νίκι Βέντολα: ότι πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που μπλοκάρονται παρότι προβλέπονται βάσει ευρωπαϊκών συνθηκών.
«Παράλληλα απαιτείται να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια», πρόσθεσε.
Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός της Ιταλίας θέλησε να υπογραμμίσει ότι «το γεγονός που τον άγγιξε περισσότερο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής, αυτής, εκστρατείας, ήταν η αυτοκτονία ενός ανέργου, στον Τάραντα, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε κρατώντας το ιταλικό Σύνταγμα στο χέρι».
Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τέλος, κατά την ομιλία του στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου, δήλωσε ότι οι προτεραιότητες της συμμαχίας του, εκτός από την εργασία, είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, η επίλυση τυχόν ασυμβίβαστου ανάμεσα σε πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, η αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν και η καθοριστική στήριξη της δημόσιας παιδείας.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης βιώνει τα δύο τελευταία χρόνια μία πρωτοφανή ύφεση και αύξηση της ανεργίας κυρίως στους νέους με τους Ιταλούς να αγανακτούν απέναντι στα πολιτικά στερεότυπα και να στρέφονται σε επιλογές όπως αυτή του ανεξάρτητου υποψηφίου και κωμικού Μπέπε Γκρίλο.
Ενας από τους κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές στην Ιταλία, ο Μάσιμο Φράνκο χαρακτηρίζει το «φαινόμενο Γκρίλο» σημάδι της κρίσης του πολιτικού συστήματος στην χώρα του, όμως η άνοδος Γκρίλο δείχνει να επηρεάζει σημαντικά τις ψήφους που προορίζονταν άλλοτε για τον Μπερλουσκόνι, εξασφαλίζοντας μια μεγαλύτερη νίκη για την κεντροαριστερά και σταθερότερη κυβέρνηση στο μέλλον. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου