Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Αγροτική ανάπτυξη θα μας βγάλει απ' την κρίση και όχι το ξεπούλημα

Του Διαμαντή Καρασούλα
karasoulas_1.Την ώρα που ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα κάνουν ταξίδια στο Κατάρ για να πείσουν τους μεγάλους επενδυτές να έρθουν να σώσουν την Ελλάδα, ένα εκατομμύριο Έλληνες που έχουν επενδύσει ολόκληρη τη ζωή και τα οικονομικά και ψυχικά τους αποθέματα στην καλλιέργεια της ελληνικής γης, αδυνατούν όχι μόνο να συνεχίσουν να παράγουν αλλά και να επιβιώσουν.
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών έφεραν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας. Δυστυχώς όμως οι αγρότες μας δεν έχουν την πολυτέλεια των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ για να απεργήσουν και να εκβιάσουν την κυβέρνηση μέσω της κοινωνίας παίρνοντας αυτά που ζητούν. Αν δεν επιστρέψουν αργά ή γρήγορα στα χωράφια τους, θα πεινάσουν.
Γι αυτό και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν τους υπολόγιζαν στα σοβαρά αλλά με μια χούφτα βαρύγδουπες υποσχέσεις και ένα φιλοδώρημα τους έστελναν πάντα πίσω στα χωράφια τους. Καμία αγροτική κινητοποίηση τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν προκάλεσε έναν σοβαρό, εθνικό διάλογο για τις δυνατότητες, τις προοπτικές και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν συνειδητά την γεωργική παραγωγική της Χώρας μετατρέποντας τους αγρότες σε ομήρους των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Σήμερα, έρχονται τα αρπακτικά των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και λένε ξεδιάντροπα στους αγρότες: "Μιλάτε εσείς που παίρνατε παράνομες επιδοτήσεις"; Εγώ με την σειρά μου ρωτάω τους κυβερνώντες.
Μιλάτε εσείς που ροκανίσατε όλες τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τα "πακέτα" της ΕΟΚ και της ΕΕ και τα κάνατε βίλες, off shore εταιρίες και καταθέσεις στην Ελβετία; Μιλάτε εσείς για παρανομία, που αφού ρημάξατε το δημόσιο πλούτο, πετάξατε και μερικά ψίχουλα στους αγρότες για να τους έχετε αιχμάλωτους των κομματικών σας συμφερόντων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα της ελληνική γεωργία;
Οι αγρότες δεν έχουν πια την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ενδιαφερθούν σοβαρά για τα πραγματικά τους προβλήματα. Δεν το έκαναν ποτέ, δεν θα το κάνουν τώρα που είναι πλήρως υποταγμένοι στις απαιτήσεις της τρόικας. Γιαυτό και πρέπει να μείνουν αμετακίνητοι στον αγώνα και αιτήματά τους και να μην καμφθούν από υποσχέσεις ή απειλές.
Ο αγώνας τους για επιβίωση είναι ταυτόχρονα και ο κοινός αγώνας ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της Χώρας από τους εντολοδόχους του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων. Οι αγρότες δεν ζητούν τίποτα παράλογο, ζητούν τα αυτονόητα:
Φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα
Καμία μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα - απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.
Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες - άμεση αποζημίωση για τους πληγέντες - κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι - αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ - σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
Να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67(!) που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Ας καταλάβουν ότι η αγροτική ανάπτυξη και η ουσιαστική στήριξη της γεωργικής παραγωγής είναι αυτή που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και όχι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα διεθνή κοράκια που περιμένουν να αγοράσουν τσάμπα την πολύτιμη ελληνική γη. Είμαστε στο πλευρό των αγροτών.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου