Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επικοινωνία Ομπάμα-Ρεπουμπλικάνων για τις περικοπές στις δαπάνες

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2013
Αναζητείται μια λύση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε την Πέμπτη με ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, στην πρώτη ένδειξη ότι αναζητείται μια λύση για να αποτραπεί ο κίνδυνος να επιβληθούν "αυτόματες", μεγάλες περικοπές στις δαπάνες που προβλέπονται σε ομοσπονδιακά προγράμματα.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι ο πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ. Οι συζητήσεις ήταν "καλές", δήλωσε ο Κάρνεϊ, που δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Εκτιμάται ότι θα επιβληθούν συνολικά περικοπές στις δαπάνες που θα ανέλθουν σε 85 δισ. ευρώ σε διάφορα πεδία αυτόματα από 1ης Μαρτίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία για να αποτραπεί αυτό στο Κογκρέσο. Ο Ομπάμα και άλλοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο θα έπληττε την οικονομική ανάπτυξη και θα προκαλέσει χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας.
Συνεργάτες των Ρεπουμπλικανών ηγετών στο Κογκρέσο επιβεβαίωσαν ότι έγιναν οι τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων. Εκπρόσωπος του Μακόνελ είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια του Ομπάμα να υπάρξει μια επαφή μετά τη συμφωνία της παραμονής της πρωτοχρονιάς με την οποία αποτράπηκε ο λεγόμενος "δημοσιονομικός γκρεμός".
Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται σε νέες αυξήσεις φόρων και απορρίπτουν ως τώρα την πρόταση της αμερικανικής προεδρίας το Κογκρέσο να αναβάλει την εφαρμογή περικοπών για κάποιους μήνες, ώστε η κυβέρνηση, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να διαπραγματευτούν μια πιο μακροπρόθεσμη λύση.
Ο Κάρνεϊ επέκρινε την έλλειψη προόδου και επισήμανε πως οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί μοιάζουν να προτίθενται να αφήσουν τις περικοπές να εφαρμοστούν αδιαφορώντας για τις συνέπειες. "Αυτό που δυστυχώς βλέπουμε αυτές τις ημέρες...  είναι μια ένδειξη από τους Ρεπουμπλικάνους ότι δεν τους ενδιαφέρει στ' αλήθεια" το πρόβλημα, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου