Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Πέταξε" για Γκέτεμποργκ η ελληνική αποστολή

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2013
Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας η ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τα εθνικά χρώματα στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Τα μέλη της αποστολής, παρά τις δυσκολίες της εποχής, έδειξαν αισιοδοξία για την πορεία τους στη διοργάνωση, ωστόσο στο σύνολο τους θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.
“Τις τελευταίες ημέρες ήμουν άρρωστος. Από την περασμένη Παρασκευή είχα πυρετό, ο οποίος υποχώρησε την Τρίτη. Βασικός στόχος μου είναι να κάνω έναν καλό προκριματικό. Σε αυτές τις διοργανώσεις ο προκριματικός είναι εξίσου δύσκολος με τον τελικό. Το επίπεδο θα είναι υψηλό. Εκτιμώ πως θα θέλει τουλάχιστον 2,27 μ. για να μπεις στον τελικό και πάνω από τα 2,32 μ για να διεκδικήσεις μετάλλιο. Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα είμαι μέσα στον αγώνα και μέχρι που θα μπορώ να φτάσω, το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό”, είπε ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος έχει ξεπεράσει φέτος τα 2,30 μ. στο ύψος και φαντάζει ως ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος για ένα καλό πλασάρισμα.
Η “χάλκινη” το καλοκαίρι στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του ανοιχτού, Νικόλ Κυριακοπούλου, φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και με 4,60 μ. φετινό ρεκόρ δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. “Χθες (σ.σ την Τρίτη) έκανα το πρώτο ουσιαστικό τεστ μετά τον τραυματισμό στο Πρωτάθλημα. Δοκίμασα να εκτελέσω άλματα και όλα πήγαν καλά. Καθημερινά αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το τι θα γίνει στο Γκέτεμποργκ. Θέλω να είμαι υγιής και να μην έχω ενοχλήσεις”, είπε η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη.
Μια θέση στον τελικό του τριπλούν θα διεκδικήσει η Νίκη Πανέττα, η οποία δήλωσε: “Το σημαντικό για μένα είναι πως δεν έχω ενοχλήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχω πάρει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις και αυτό με έχει βοηθήσει. Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ στον τελικό, στόχος που είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Αν βρεθώ στις επιδόσεις μου τότε είμαι σίγουρη πως το τελικό αποτέλεσμα θα με ικανοποιήσει”.
Με εφόδιο το 8,15 μ. και μια σειρά από σταθερές εμφανίσεις, ταξίδεψε για την Σουηδία ο Γιώργος Τσάκωνας. “Ο στόχος είναι να μπω στον τελικό. Δεν έχω καταφέρει ποτέ άλλοτε στην καριέρα μου να πάρω μέρος σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, οπότε αυτό θα είναι για μένα επιτυχία. Αν με το καλό συμβεί αυτό, όλα είναι ανοιχτά. Γενικώς το επίπεδο του αγωνίσματος είναι καλό”, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Χατζόπουλου.
Η Στέλλα Λεδάκη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, παραμένει αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα. “Οπως πάντα θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θα μπορούσα να έχω υψηλότερες προσδοκίες αν είχε λυθεί το θέμα με τα κοντάρια. Είμαι σε καλή κατάσταση, ωστόσο στο επί κοντώ αυτό δεν αρκεί. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξω να ανέβω όσο υψηλότερα γίνεται με την ελπίδα ότι θα βγει κάτι καλό”, σχολίασε η άλτρια, που έχει φετινό ρεκόρ 4,45 μέτρα.
Έμπειρος σε μεγάλες διοργανώσεις είναι ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος τόνισε για την διοργάνωση του Γκέτεμποργκ: “Πρώτος στόχος είναι να περάσω στον τελικό. Ναι μεν το επίπεδο δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο στον προκριματικό τα λάθη δεν συγχωρούνται. Αν κι εφόσον έρθει ο τελικός, θα προσπαθήσω για το καλύτερο”.
Ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση κλειστού στίβου θα κάνει ο Ανδρέας Δημητράκης: “Είναι η δεύτερη φορά που μετέχω σε ένα μεγάλο γεγονός. Πέρυσι είχα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού, όπου περιορίστηκα απλώς στην συμμετοχή. Φέτος είμαι πολύ καλά και θέλω να μπω να κάνω μια κούρσα που θα μου δώσει κάτι καλό. Θα προσπαθήσω να κάνω μια καλή κούρσα βασισμένη και στην τακτική, προκειμένου να διεκδικήσω ένα καλό πλασάρισμα. Το σίγουρο είναι ότι πάω να αγωνιστώ χωρίς άγχος, αφού έτσι κι αλλιώς οι αγώνες του χειμώνα δεν ήταν μέσα στους στόχους μου".
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου