Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Βατικανό: «Ψευδή και ανυπόστατα τα όσα γράφτηκαν για την παραίτηση του Πάπα»

Βατικανό: «Ψευδή και ανυπόστατα τα όσα γράφτηκαν για την παραίτηση του Πάπα»Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2013

Η Αγία Εδρα διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί δωροδοκιών και σεξουαλικών σκανδάλων

Στον Αγιο Πέτρο βρέχει... κακόβουλα δημοσιεύματα, σύμφωνα με την Αγία Εδρα


Απόπειρα να επηρεαστεί η εκλογή του επόμενου Πάπα βλέπει το Βατικανό στα σενάρια που αφθονούν στον ιταλικό Τύπο για την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ' και τη διεξαγωγή του επόμενου Κονκλαβίου, επιτιθέμενο στα όσα «ψευδή και ανυπόστατα» ακούγονται.
Οι «ανεπιβεβαίωτες και μη επιβεβαιώσιμες αναφορές έχουν πλήξει το κύρος προσώπων και θεσμών» τόνισε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Λομπάρντι σε κείμενό του στον ιστότοπο του ραδιοφώνου του Βατικανού το Σάββατο.
Ο Βενέδικτος ΙΣτ' αποχωρεί και επίσημα από την Αγία Έδρα στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τα όσα ακούγονται στον ιταλικό Τύπο, ανέφερε ο Λομπάρντι, αποσκοπούν στο «να χρησιμοποιηθεί η πίεση της κοινής γνώμης» στους καρδιναλίους που θα κληθούν να εκλέξουν τον επόμενο Ποντίφικα.
«Η ελευθερία του Κολλεγίου των Καρδιναλίων έβρισκε πάντοτε την ισχυρή υποστήριξη της Αγίας Έδρας ώστε η εκλογή να γίνει προς το καλό της Εκκλησίας»
τόνισε ο Λομπάρντι.
Τα σενάρια στον ιταλικό Τύπο επικεντρώνεται στη φερόμενη «έκθεση» τριών καρδιναλίων που ζητήθηκε από τον Πάπα μετά το σκάνδαλο διαρροών στην Αγία Έδρα (τη λεγόμενη και «υπόθεση Vatileaks»). Η εφημερίδα «Repubblica» υποστήριξε ότι στην έκθεση, οι συντάκτες της οποίας είχαν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τα πάντα, περιλαμβάνονταν βαριές κατηγορίες εναντίον καρδιναλίων.
Η αναφορά του Λομπάρντι περί απόπειρας να επηρεαστεί η εκλογή του επόμενη Ποντίφικα φαίνεται να αφορά αμερικανικά ΜΜΕ οπυ προσπαθούν να εμποδίσουν αμερικανούς καρδιναλίους, που κατηγορούνται ότι έχουν καλύψει σκάνδαλα, να πάρουν μέρος στο Κονκλάβιο.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου