Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 2013

  • Με τη λήξη της διακαναλικής τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη, προέδρου του ΔΗΣΥ, και του Σταύρου Μαλά, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία στην κύρο, εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, από τις οποίες θα αναδειχθεί ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Μία υπάλληλος (σε αργία), του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος του ίδιου Οργανισμού (ΓΛΚ), καθώς και άλλα τρία άτομα, που θεωρείται ότι ανήκαν σε δύο ανεξάρτητα κυκλώματα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για εμπλοκή σε μεγάλες υποθέσεις υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Στα ίδια εκλογικά κέντρα με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής ψηφίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που ζουν στην Ελλάδα. Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 18:00 με διακοπή μίας ώρας (12:00-13:00).
  • Εργασίες για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου «ΑΙΘΡΙΟ», που υπέστη βλάβη λόγω της ισχυρής νεροποντής, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αμαρουσίου.
  • Πέθανε τη Παρασκευή σε ηλικία 75 ετών ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Κόσμος

  • Την πρότασή της για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις μπαταρίες που αντιμετώπισαν τα αεροσκάφη 787 Dreamliner παρουσιάζει την Παρασκευή η Boeing στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων πολιτειών (FAA).
  • Ανεστάλησαν από την Παρασκευή όλες οι πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-35 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έπειτα από πρόβλημα που εντοπίστηκε στον κινητήρα ενός αεροσκάφους που χρησιμοποιείτο για δοκιμές στην Καλιφόρνια.
  • Εικόνα κακοδιοίκησης και ενός υπερτροφικού οργανισμού, με βαρετούς διοικητές και δημοσιογράφους που αναλώνονται σε συναδελφικά μαχαιρώματα δίνουν εσωτερικά email και συνεντεύξεις στελεχών του BBC που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
  • Σε συστάσεις προς τη Γαλλία για τη βελτίωση των μακροοικονομικών της μεγεθών προχώρησε σημαίνον στέλεχος του CDU χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη Γαλλία σαν το «προβληματικό παιδί της ευρωζώνης» που κινδυνεύει να μείνει πίσω αντίθετα με άλλες χώρες που κινήθηκαν πιο αποφασιστικά προς τις μεταρρυθμίσεις. «Γνωρίζετε ότι οι Γάλλοι έχουν ακόμη το 35ωρο. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν δουλεύουν 42 ώρες στην Ελβετία και 40 ώρες στη Γερμανία», σημείωσε.
  • Τον παλμό των ιταλικών εκλογών καταγράφει το sansimera.gr με ένα εκτενές αφιέρωμα για την αναμέτρηση που σηματοδοτεί το τέλος του δικομματισμού και θα κρατήσει ξάγρυπνες τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τις αγορές. Η πρόκληση της Αριστεράς, η μεγάλη μπερλουσκονική παράσταση, το «πείραμα» του νέου Μόντι και ένα μπλογκο-κίνημα φαινόμενο της κρίσης. Η «ακτινογραφία» των εκλογών σε INFOGRAPHIC -πρωταγωνιστές, συμμαχίες, θέσεις, εκλογικό σύστημα. Η κατάσταση της οικονομίας. Οι σκέψεις των Ιταλών που μας μίλησαν. Το ιταλικό πολιτικό σινεμά...

Οικονομία

  • Ο οίκος αξιολόγησης αξιόχρεου Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας κατά μια βαθμίδα, από ΑΑΑ σε Aa1, λόγω της «αδυναμίας» στις προοπτικές της ανάπτυξής της. Είναι η πρώτη φορά από το 1978 που η βρετανική οικονομία χάνει την κορυφαία θέση στην αξιολόγηση.
  • Εν αναμονή του νέου φορολογικού εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κρίνεται έρευνα της ΕΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία το 70% των πολιτών «δικαιολογεί» τη φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πιστεύοντας ότι γίνεται για λόγους βιωσιμότητας και όχι με σκοπό το κέρδος. Το 53% θεωρεί ότι πάνω από τους μισούς συμπολίτες τους φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
  • Την υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπογράψει το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευή στην τηλεόραση του Ant1. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου