Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2012
Είδες τι έγινε με την Μέρκελ; Μίλησε ο Ομπαμά-κος και η Γερμανίδα καγκελάριος άλλαξε ρότα. “Να μη κατηγορείτε την Ελλάδα, κάνει ότι μπορεί” είπε “ο Ελληνικός λαός δεν φταίει που μερικές εκατοντάδες τον εκμεταλεύτηκε” . Μπράβο Μέρκελ! Σκέψου ότι πήγε μόνο ο Σαμαράς άντε να πήγαινε και ο Πεταλωτής να δεις τι θα γινότανε...


Θα ξέρετε ότι ο Εθνικός Κήρυκας (“ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ” όπως είναι ο επίσημος τίτλος) η εφημερίδα του Ελληνισμού που από το 1916 που την ίδρυσε ο πατριώτης μας Πέτρος Τατάνης ενημερώνει την Ομογένεια και πολλά από αυτά που γράφει δεν αρέσουν, ειδικά σε μερικούς ρασοφορεμένους. Η αλήθεια είναι πικρή. Λοιπόν ο Εθνικός Κήρυκας έχει κείμενά του και στα Αγγλικά για να βοηθά τους Ελληνικής καταγωγής που μιλούνε καλλίτερα τα Αγγλικά. Προχθές έκανα στον Εθνικό Κήρυκα μία εισήγηση. Να έχει κείμενα και στα Τούρκικα, αφού αρκετοί Ελληνικής καταγωγής Ορθόδοξοι Μητροπολίτες μας έλαβαν την Τουρκική υπηκοότητα.

Στην εκδήλωση στην “Οικία Τατάνη” η ΟΡΤ αλλά και ο Βασίλης Καψής από το Δήμο Ήλιδας ανέφεραν τον κ. Κώστα Κουτρουμπή σαν Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά. Πρόκειται περί λάθους το οποίο δεν το διόρθωσαν. Ο κ. Κώστας Κουτρουμπής ήταν Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας το 1991-1993 και το 2006 έγινε επίτιμος Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας. Τον περασμένο Μάϊο στο Συνέδριο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας που έγινε στο Μόντρεαλ του Καναδά Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτριος Καυκάς δικηγόρος. Εμείς αντιληφθήκαμε το λάθος και γράψαμε το σωστό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η διόρθωση από τα ΜΜΕ.

Αυτό το Παρασκευή-Σαββατο-Κύριακο θα γίνει το Φεστιβάλ της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου Λυνν (Saint George Festival, Lynn, Massachusetts), και όπως κάθε χρόνο προβλέπετε να γίνει κοσμοσυρροή. Βέβαια θα θυμάστε την κοινότητα που “τα βρόντηξε” στην Αρχιεπισκοπή και στην Μητρόπολη Βοστώνης αφού ανέβασαν τη λογία στις 88,000 ετησίως. “Δικαστήριο” έγινε με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (είναι ο ίδιος που είπε τον Μπαράκ Ομπάμα Μέγα Αλέξανδρο. Έτσι η κοινότητα τιμωρήθηκε και μαζί ο εξάδερφος ιερέας Γεώργιος Τσουκαλάς. Λοιπόν, εγώ με την οικογένειά μου και τους φίλους μου θά πάμε στο Φεστιβάλ του Λυνν γιατί είναι ένα από τα καλύτερα μα πάνω από όλα οι άνθρωποι έχουν γνώμη και ζητούν διάλογο. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και όχι με νοοτροπίες βυζαντινής εποχής.

Τι γίνετε στο Ελληνικό Σχολείο του Λόουελ; Μιλάμε για το Hellenic American School ή Hellenic American Academy όπως το βάπτισαν τελευταία. Για το οποίο έχουμε εργαστεί πάρα μα πάρα πολύ. Ακούμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και σε αριθμό μαθητών. Πολλοί εμπειρογνώμονες και "know how" μαζεύτηκαν και όταν είναι πολλοί στη κουζίνα το φαγητό βγαίνει άνοστο, από το αλάτι. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάρα πολλά. Περιμένουμε να δούμε τις διορθωτικές κινήσεις.

Αυτές τις ημέρες αρχίζουν τα σχολεία από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα Πανεπιστήμια. Όλα στην ώρα τους. 180 ημέρες διδασκαλίας το χρόνο οπωσδήποτε είναι το πρόγραμμα. Όταν ρίχνει χιόνι και οι συνθήκες είναι άσχημες να λειτουργήσουν τα σχολεία τότε οι ημέρες αυτές προσθέτουντε στο τέλος της χρονιάς. Αυτός είναι και ο λόγος που αρχίζουν τα σχολεία 2-3 εβδομάδες ενωρίτερρα. Όταν λέμε 180 ημέρες διδασκαλίας εννοούμε 180 ημέρες αλλιώς δεν πέρνεις απολυτήριο, πτυχίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου