Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γιός πυροσβέστη ο εμπρηστής της Χίου!

Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2012
Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Συνελήφθη την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, με την αυτόφωρο διαδικασία, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων, στις 26/08/2012 και ώρα 05:20, ο Σ.Ι. 24 ετών, για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για γιό μόνιμου πυροσβέστη.
Κατά την απολογία του, ομολόγησε 14 ακόμη πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της νήσου Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.
Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23/08/2012 και ώρα 10:45, στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου, συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο Κ.Ν. 61 ετών, ημεδαπός.
Στις 24 Αυγούστου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από πρόθεση και στις 25/08 στον ανακριτή, με απόφαση του οποίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι έρευνες τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στη Χίο συνεχίζονται.
Σημειώνεται ότι από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των Ανακριτικών Γραφείων του Πυροσβεστικού Σώματος σχηματίστηκαν δικογραφίες για πρόκληση εμπρησμού σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε βάρος 250 ατόμων: 26 για πρόθεση και 224 για αμέλεια.
Στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας συνελήφθησαν 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέα κρίθηκαν δύο εκ των παραπάνω ατόμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου