Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για τις ΠΑΕ

Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012
Παράταση ενός μήνα στις υπόχρεες ομάδες

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Βουλή η τροπολογία που δίνει παράταση ενός μήνα από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος στις υπόχρεες ΠΑΕ, προκειμένου να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η τροπολογία αυτή, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε με νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ρυθμίζει θέματα Ειρηνοδικείων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την θέση της αντιπολίτευσης ότι δεν ήταν σχετική η τροπολογία με το νομοσχέδιο, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει να περιμένουμε, λοιπόν, ένα νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, για να περάσει η τροπολογία αυτή; Θα εφαρμόσουμε το νόμο για όσες ΠΑΕ δεν έχουν καταθέσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Θα αποκλειστούν ΠΑΕ από το πρωτάθλημα, γιατί δεν υπάρχει σχετικό νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού; Η θέση σας είναι ότι πρέπει να αποκλειστούν ομάδες από το πρωτάθλημα; Να πάρετε καθαρή θέση».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Είναι δυνατόν μια ΠΑΕ να έχει έσοδα 20 εκατομμυρίων ευρώ και να χρωστάει; Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε μια ανάλογη ειδική ρύθμιση. Θα τελειώσει ποτέ αυτή η απαράδεκτη φωτογραφική ρύθμιση; Είμαστε υπέρ των ΠΑΕ και των φιλάθλων αλλά όχι υπέρ τέτοιων ρυθμίσεων».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε, ότι με αυτή την τροπολογία δεν ρυθμίζονται χρέη των ΠΑΕ, αλλά απλώς τους δίνεται μια παράταση για να προσκομίσουν την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποπνέει νομιμοφάνεια, ενώ πρόσθεσε πως το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία για να διευκολύνει τις ομάδες. Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, τόνισε, από την πλευρά του, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανάλογη ρύθμιση στο μέλλον και πως η Πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει την τροπολογία.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου