Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2012


  • Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος (11:30 π.μ.) προγραμματίζουν για την Παρασκευή 31 Αυγούστου τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, αντιδρώντας στα σενάρια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας δίνουν συνέντευξη την Πέμπτη, κατά την οποία θα ενημερώσουν και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα.
  • Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε στη Λευκωσία την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο. Στη συνάντηση τέθηκε όλο το φάσμα των ελληνοκυπριακών θεμάτων.
  • Το Ειρηνοδικείο Βόλου με απόφαση του δικαίωσε την Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας σε ομαδική αγωγή που κατέθεσε, εκπροσωπώντας δανειολήπτες, αναγκάζοντας τράπεζα να επιστρέψει στους δανειολήπτες χρήματα που έκρινε ότι είχε παρακρατήσει παράνομα και καταχρηστικά.
  • Να συνεχίσει η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) στην Άρτα ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι του νομού.
  • Σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και τμήματα που προσφέρουν σχετικά γρήγορη ανεύρεση εργασίας, όπως -μεταξύ άλλων- οι νομικές σχολές, τα τμήματα των στρατιωτιωτικών σχολών, τα παιδαγωγικά τμήματα, οι σχολές οικονομίας, η ιατρική και η φαρμακευτική, προτίμησαν εφέτος οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας.

Κόσμος

  • Η έρευνα για την ανεύρεση ραδιενεργού ουσίας στη σορό του Γιάσερ Αραφάτ πρέπει να γίνει γρήγορα για να δώσει επιστημονικά αξιόπιστα στοιχεία, προειδοποιεί το ελβετικό ερευνητικό ίδρυμα που συμφώνησε στο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για την εκταφή του ιστορικού ηγέτη. Για την εξέταση θα απαιτηθεί πάντως και η συγκατάθεση της χήρας του Αραφάτ, Σούχα, ενώ πρέπει να ληφθούν υπόψη σειρά παραγόντων τεχνικών, ηθικών και θρησκευτικών.
  • Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας επικρίνει το Ιράν για το ότι παρεμποδίζει τις εργασίες επιθεώρησης στη στρατιωτική βάση Παρσίν, όπου η Υπηρεσία υποψιάζεται ότι η Τεχεράνη πραγματοποιούσε εκτεταμένες δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου. Παράλληλα αναφέρει ότι σε άλλη εγκατάσταση διπλασιάστηκαν από τον Μάιο οι συσκευές φυγοκέντρισης αν και δεν είναι σε λειτουργία. Οι δραστηριότητες αυτού του τύπου, εξηγεί η ΙΑΕΑ, έχουν ενταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις της χώρας.
  • Η απόρριψη από το ισραηλινό δικαστήριο της αγωγής που κατατέθηκε από τους γονείς της 23χρονης Αμερικανίδας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι που σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003 είναι «ήττα της δικαιοσύνης, νίκη της ατιμωρησίας για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις», κατήγγειλε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Παλαιστινιακά εδάφη, Ρίτσαρντ Φαλκ.
  • Ένα μπουκάλι με μήνυμα που είχε αφεθεί το 1914 στο πλαίσιο έρευνας για τα ρεύματα στην ευρύτερη περιοχή της Σκοτίας, εντοπίστηκε ανοιχτά των νησιών Σέτλαντ, βόρεια της Σκοτίας, ξεπερνώντας το παλιό ρεκόρ κατά πέντε χρόνια. Το μπουκάλι είχε μία κάρτα που έγραφε ότι θα δοθούν έξι πένες σε όποιον το βρει...
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Απώλειες είχαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη μετά από αρκετές ημέρες οριακών διακυμάνσεων και αλλαγής προσήμων στα ταμπλό.
  • Το ζήτημα της εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντησή τους. Επίσης, υπογραμμίστηκε η σημασία της αξιοποίησης κονδυλίων τού ΕΣΠΑ και των ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τού ξενοδοχειακού κλάδου. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των εμποδίων και η ενίσχυση της ανάπτυξης του κλάδου και επισήμανε ότι τα αιτήματά τους θα εξετασθούν.
  • Στα 148,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρο και δικαιώματα μειοψηφίας (με εξαίρεση την απομείωση αξίας στοιχείων ενεργητικού) του ομίλου Marfin Investment Group ΑΕ Συμμετοχών, στο α΄ εξάμηνο, σε σχέση με συγκρίσιμες ζημίες 108,8 εκατ. ευρώ, κατά το α΄ εξάμηνο του 2011. Οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 698,5 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 758 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Ο Ατρόμητος μπορεί να διατηρούσε τις λιγότερες ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, εχοντας δύσκολο έργο κόντρα στη Νιούαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, όμως, το πίστεψε περισσότερο από ό,τι ο ΠΑΟΚ στη Βιέννη. Οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν 1-0 (1-1 το πρώτο ματς), αλλά διαμαρτύρονται δίκαια ακόμα και για δύο φάσεις πέναλτι! Αντίθετα, στο άλλο ελληνικό παιχνίδι της βραδιάς, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και ηττήθηκε με 3-0 από τη Ραπίντ στη Βιέννη, χάνοντας το πλεονέκτημα της νίκης της Τούμπας με 2-1. Στο δεύτερο γκρουπ ο ΠΑΟ και οι υποψήφιοι αντίπαλοί του.
  • Το ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 3-1 από την Νέφτσι Μπακού στην Κύπρο και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League (το πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1), αφού μπορεί πέρσι να έφτασε μέχρι τους «8» του Champions League, όμως φέτος δεν κατάφερε να μείνει Ευρωπαίος. Στο μεταξύ, το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λεβάντε πέτυχε ο Φάνης Γκέκας, με τον Έλληνα στράικερ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα στην νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Μάδεργουελ. Οι Ισπανοί προκρίθηκαν στους ομίλους, καθώς είχαν νικήσει και στην Σκωτία με 2-0. Όλες οι «μάχες» του Europa League.
  • Ούτε στο χειρότερό του όνειρο δεν είχε δει ο ΠΑΟΚ το σενάριο τόσο εύκολου αποκλεισμού από τους ομίλους του Europa League. Ο «Δικέφαλος» πήγε στη Βιέννη με προίκα τη νίκη του με 2-1 από την Τούμπα, αλλά η Ραπίντ έφτασε σχετικά άνετα στο 2-0 (31' Αλαρ, 48' Μπόιντ), ενώ ο Χόφμαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται όλος μπροστά για να μειώσει, έστειλες τη μπάλα στα άδεια δίχτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου