Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το "καυτό" πακέτo των περικοπών που μελετά η κυβέρνηση

Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2012
Συζητούν «μαχαίρι» σε δώρα και επιδόματα αδείας

Δώρα συντάξεων, κύριες συντάξεις και ειδικά μισθολόγια βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαβουλευσης των επιτελών των τριών κομμάτων το βράδυ της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών. Η συνάντηση δεν κατέληξε πουθενά, αφού τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης σε σύσκεψη τις επόμενες ημέρες.

Τα μέτρα που θα κινηθούν οι αποφάσεις αυτές θα κινούνται στα παρακάτω.

Δώρα συντάξεων
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα δώρα σε όλους τους συνταξιούχους και επίδομα αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους. Το προσδοκώμενο όφελος αγγίζει τα 2,5 δισ. Ο προβληματισμός έγκειται στις κοινωνικές αδικίες που προκαλεί μια τέτοια απόφαση, αφού για παράδειγμα από τις συντάξεις του ΟΓΑ αποφεύγονται οι περικοπές των 30 ευρώ, όμως στην πράξη οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ θα χάσουν 720 το χρόνο. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, επίσης, θα πληγούν από την περικοπή των δώρων, η οποία προβλέπεται να αγγίξει το 12%. Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι να υπάρξει κλιμακωτή περικοπή.

Συντάξεις
Συζητείται περικοπή τους οι οποίες θα έχουν εισοδηματικό όφελος στο 4,6 δισ ευρώ. Οι συγκεκριμένες περικοπές πιθανώς να αφορούν συντάξεις από 650 ευρώ και πάνω.

Ειδικά μισθολόγια
Σε ότι αφορά τα ειδικά μισθολόγια ο προβληματισμός παραμένει.

Ειδικά επιδόματα

Υπάρχουν ενστάσεις σε περικοπές αναπηρικών επιδομάτων. Κατατέθηκε πρόταση για μείωση χωρίς εισοδηματικό πλαφόν.

ΕΚΑΣ
Επίσης παραμένουν οι διαφωνίες.

Προτάσεις ΔΗΜΑΡ
Μεγαλύτερες περικοπές σε:
- προμήθειες εξοπλισμών υγείας
- άμυνα
- μισθολογία ιερέων (110 εκ όφελος)
Ένα ποσό από το πακέτο των 11,5 δισ να εγγραφεί με ρήτρα ισοδυνάμου. Κάτι που σημαίνει πως αν η ανάπτυξη ή τα έσοδα από φοροδιαφυγή πάνε καλύτερα, τότε να κάποιες περικοπές να μην προχωρήσουν.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου