Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2012

  • Αναστέλλουν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τη συνεργασία τους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι συμβεβλημένοι γιατροί, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, εκτός από τα φάρμακα -αφού και οι φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις- να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις.
  • «Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού, από άποψη διακομματικής διαπλοκής, σκανδάλου της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι «η διευθέτηση κλείνει με τρόπο επωφελή για τους Έλληνες» και αμφισβήτησε το βάσιμο των εκτιμήσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για ζημία 2 δισ. ευρώ.
  • Στη σκιά των κυβερνητικών συζητήσεων για νέες περικοπές στα μισθολόγια των αρχιερέων αναμένεται να διαβεί την Παρασκευή στις 12 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, για μια πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
  • Οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης και Μανώλης Κεφαλογιάννης θα διεκδικήσουν την Πέμπτη τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της κόμματος που θα συνεδριάσει το πρωί (10:30) υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
  • Πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε πευκοδάσος της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης πήρε μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές σε τρία σπίτια και αποθήκες του οικισμού Ριβιέρα, ο οποίος εκκενώθηκε. Φωτιές σε εξέλιξη και στη Λευκάδα, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στη Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Κόσμος

  • Οι συνεχώς επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας θα την κάνουν ως το 2020 περιοχή όπου είναι αδύνατη η ζωή, αναφέρει σε έκθεση του ο ΟΗΕ και ζητεί να ληφθούν μέτρα για την αλλαγή των συνθηκών. Είναι μια αστική περιοχή που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς να είναι συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο κόσμο, σημειώνει ο ΟΗΕ και τονίζει ότι η βία και η πιεστική ανάγκη για παλαιστινιακή συμφιλίωση εμποδίζουν αυτό το έργο.
  • Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε πως η χώρα του «θα αποδεχθεί μία μεταβατική κυβέρνηση για τη νέα Συρία όταν αυτή σχηματισθεί». Επιπλέον, προειδοποίησε πως η χρήση χημικών όπλων από το σημερινό συριακό καθεστώς θα έδινε «νομιμοποίηση σε μια άμεση επέμβαση» της διεθνούς κοινότητας, περίπου στην ίδια κόκκινη γραμμή που είχε χαράξει και ο Μπαράκ Ομπάμα.
  • Πλοία της λιβυκής ακτοφυλακής, που έχουν αποπλεύσει από το λιμάνι Μπαρντίγια, κοντά στη μεθόριο με την Αίγυπτο, κάνουν σήμερα έρευνες για να ανασύρουν από τη θάλασσα τα πτώματα περίπου 40 Αιγυπτίων μεταναστών, των οποίων το πλοιάριο ναυάγησε στα λιβυκά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με μαρτυρίες μόλις πέντε ναυτικά μίλια απ την ακτή.
  • Σε στενό κύκλο θα γίνει την Παρασκευή στο Σινσινάτι όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια η κηδεία του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, του Νιλ Άρμστρονγκ. Ο Άρμστρονγκ πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 82 ετών λόγω επιπλοκών μετά από εγχείριση στην καρδιά.
  • Την επιθυμία της χώρας του να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ επανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Σαββάτου κατά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, επιμένοντας όμως στην λήψη μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας.

Οικονομία

  • Με μικρή πτώση άνοιξε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενώ αντίθετα στην Ευρώπη οι αγορές αποκόμισαν κέρδη.
  • Οι παρεμβάσεις Γερμανών πολιτικών που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και η σύσταση της καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ «να μετρούν οι εμπλεκόμενοι τα λόγια τους» όταν αναφέρονται στο ζήτημα της Ελλάδας—μία σύσταση με αποδέκτες εντός και εκτός της κυβέρνησης έφερε αναταραχή στην γερμανική πολιτική σκηνή, εκτιμά ο Τύπος της χώρας.
  • Στην έδρα της Credit Agricole στο Παρίσι θα υπάρξουν την Τρίτη ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της θυγατρικής της, της Εμπορικής Τράπεζας, και τη διαδικασία πώλησής της που έχει ξεκινήσει. Ειδικότερα, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της μεγαλύτερης σε μέγεθος γαλλικής τράπεζας εκτιμάται ότι θα υπάρξει και αναφορά στο μέλλον και στις προθέσεις της Credit Agricole για την Εμπορική. Υπενθυμίζεται ότι τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι, Εθνική, Eurobank και Alpha, έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για την Εμπορική.

Αθλητισμός

  • Μπορεί να μην επέτρεψαν την παρουσία των εκπροσώπων του στη διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης, ωστόσο, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Μάκης Τσάτσος, έδωσαν σκληρή «μάχη» στη Νιόν για να γλιτώσει ο «δικέφαλος» την εξοντωτική τιμωρία για τα επεισόδια με τη Ραπίντ Βιέννης την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα. Με κόσμο στη Βιέννη για τη ρεβάνς.
  • «Πύρρειος» ήταν η νίκη του Πανιωνίου επί του Αρη με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν με εννέα παίκτες ένα επεισοδιακό ματς, λόγω αποβολής του Καμπάνταη στο 63' και του Λαμπρόπουλου στο 86', αλλά κράτησαν το γκολ που είχε πετύχει ο τελευταίος στο 14ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου