Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Αναρχικοί φέρονται να σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης


ΗΠΑ: Αναρχικοί φέρονται να σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησηςΥπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό

Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2012
Δυο από τους κατηγορουμένους για τη συμμετοχή στην ομάδα των αναρχικών, ο Μάικλ Μπέρνετ (δεξιά) και ο Κρίστοφερ Σάλμον
Σοκ προκαλεί στην αμερικανική κοινή γνώμη η σημερινή αποκάλυψη πως μια ομάδα «αναρχικων» που υπηρετούσαν στον αμερικανικο στρατό ετοίμαζε πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη πολιτεία της Τζόρτζια!
Στην ομάδα εμπλέκονται τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας, ο Μάικλ Μπέρνετ, έχει ηδη κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του στρατιώτη Μάικλ Ρορκ και της συντρόφου του, Τίφανι Γιόρκ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Μπέρνετ παραδέχθηκε πως προέβη στη διπλή δολοφονία, επειδή τα δυο θύματα γνώριζαν για τα σχέδια τους κι έπρεπε, πάση θυσία, να βγουν από τη μέση.
Η αρμόδια εισαγγελέας Ιζαμπέλ Πόλεϊ ειπε πως τα τέσσερα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν αγοράσει όπλα και βομβιστικά υλικά αξίας 65.000 ευρώ και είχαν στόχο να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στη πόλη Σαβάνα, ενώ μέσα στα μελλοντικά τους σχέδια ήταν η δολοφονία του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, ώστε η χωρα να βυθιστεί στο χάος.
Η αποκάλυψη αυτή, δυο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ειναι βέβαια αρκετά «υποπτη», αφού έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση που εξέδωσαν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές με την οποία υποστήριζαν ότι αναρχικοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν βία και εγκληματικές τακτικές, πιθανότατα ακόμη και αυτοσχέδιες βόμβες, για να προκαλέσουν ταραχές στα συνέδρια του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που άρχισε χθές στην Τάμπα της Φλόριδας, ενώ το συνέδριο των Δημοκρατιών είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το FBI θεωρεί ότι οι «αναρχικοί» πιθανότατα δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στα δύο συνέδρια, ενδέχεται όμως να βάλουν στο στόχαστρο υποδομές, μέσα μεταφοράς ή τοπικές επιχειρήσεις κοντά στους χώρους διεξαγωγής των συνεδρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου