Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Μ. Κεφαλογιάννης με 301 ψήφους, ενώ ο κ. Κακλαμάνης πήρε 186 ψήφους

 Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2012
Σαμαράς: αντίπαλος της χώρας είναι το λόμπι της δραχμήςΣαμαράς: αντίπαλος της χώρας είναι το λόμπι της δραχμής


Την αναγκαιότητα στήριξης και ψήφισης του πακέτου των 11,5 δισεκ. ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε επώδυνο και δύσκολο, πρόεβαλλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και προέταξε το επιχείρημα ότι αντίπαλος της χώρας είναι το λόμπυ της δραχμής. Πάρα πολλές φορές ο κ. Αντ. Σαμαράς μίλησε με δραματικό τόνο για την ανάγκη σωτηρίας της χώρας και τις προσπάθειες να μην επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει ενότητα.
Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε για πρώτη φορά από την ημέρα της εκλογικής του νίκης, το εθνικό αφήγημα που έχει στον πυρήνα του την αποφυγή του χάους, την μη επιστροφή στη δραχμή και την έξοδο από την κρίση. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων και παραδέχθηκε ότι άλλο δεν αντέχει η κοινωνία, ενώ μίλησε για οδυνηρές αποφάσεις _ορισμένες προσωρινές είπε_που θα είναι όσο πιο δίκαια κατανεμημένες και συνδυασμένες από μέτρα ανάκαμψης.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η κίνηση του κ. Σαμαρά να δείξει πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και θέλοντας να δώσει και μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες, υποσχέθηκε ότι σε δυο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις στο εξωτερικό πέρα από τη θέλησή μας, όπως είπε με νόημα, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική απ´ ότι είναι σήμερα.
Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος εμμέσως και στους κυβερνητικούς εταίρους, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ότι ´´σε εμάς και στην τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίσμαε, έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός, την τελευταία ίσως ευκαιρία να αποφύγουμε το χάος, να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή και να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι.
Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε, όπως αναμενόταν, της τήρησης των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών, αλλά ταυτόχρονα επέμεινε ότι τηρούνται όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις αλλά χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών, λέγοντας πως όλα όσα έχουν υποσχεθεί συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά διευκρίνισε πως υπάρχει ορίζοντας τετραετίας.
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα μεταξύ τριών υποψηφίων, του Νικήτα Κακλαμάνη, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Θεοδόση Λαμπρόπουλου.
Η εκλογική αναμέτρηση έφερε πρώτο τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με 301 ψήφους ενώ ο κ. Κακλαμάνης έλαβε 186 ψήφους. Ο τρίτος υποψήφιος, Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου