Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αβίωτη η ζωή στη Γάζα ως το 2020 προειδοποιεί ο ΟΗΕ


Δεν αντέχουν οι υποδομές

Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2012
Οι συνεχώς επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας θα την κάνουν ως το 2020 περιοχή όπου είναι αδύνατη η ζωή, αναφέρει σε έκθεση του ο ΟΗΕ και ζητεί να ληφθούν μέτρα για την αλλαγή των συνθηκών.
Η έκθεση, όπως αναφέρει το BBC, σημειώνει ότι ο πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς και οι βασικές υποδομές ηλεκτρισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και η υγεία και η εκπαίδευση μόλις που μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος.
Μέσα στην επόμενη δεκαετία ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί από 1,6 στα 2,1 εκατομμύρια. Η Λωρίδα της Γάζας έχει έκταση 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Οι τοπικές Αρχές, σημειώνει ο ΟΗΕ, θα χρειαστούν διπλάσια σχολεία και άλλα 800 κρεβάτια νοσοκομείων για να αντεπεξέλθουν. Το πρόβλημα στέγασης οξύνεται, η ανεργία αυξάνεται δραματικά, η όποια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη, συνεχίζει.
Ως το 2016 η μονάδα αφαλάτωσης δεν θα μπορεί να λειτουργεί, προσθέτει.
Ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ, που άρχισε το 2007 με σκοπό να μην φτάνουν όπλα στη Χαμάς, έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων στην περιοχή, κυρίως στον εφοδιασμό με τα απαραίτητα για τη διαβίωση.
Η κατάσταση ήταν ελαφρά καλύτερη από την πλευρά της Αιγύπτου γιατί από εκείνη την πλευρά υπάρχουν εκατοντάδες σήραγγες που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά λαθραίων ή απαγορευμένων ειδών στην αποκλεισμένη περιοχή.
Είναι μια αστική περιοχή που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς να είναι συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο κόσμο, σημειώνει ο ΟΗΕ και τονίζει ότι η βία και η πιεστική ανάγκη για παλαιστινιακή συμφιλίωση εμποδίζουν αυτό το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου