Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Καυγάς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την 3η Σεπτέμβρη

 Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2012
Εκδήλωση με συνθήματα που έχουν συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ και ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα γενεθλίων του Κινήματος, στις 3 Σεπτεμβρίου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ιπποκράτους, η οποία κάνει λόγο για «σοβαρό ατόπημα της Κουμουνδούρου».
Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν δημοσιογράφοι στην εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, απάντησε ενδεικτικά πως «η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Δεν πίστευα πως είναι αληθινό. Εάν αυτό είναι σε γνώση πράγματι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ατόπημα. Η Αριστερά πορευόταν και πρέπει να πορεύεται με κάποιες βασικές αρχές. Μία από αυτές είναι ο σεβασμός στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν είναι κάτι που είναι διαπραγματεύσιμο και συζητήσιμο. Το γνωρίζουν όλοι. Από κει και πέρα... δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά ‘πάρ’τα όλα’.»
Να σημειωθεί πως στο σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ως η «δημοκρατική παράταξη» της Αριστεράς, ενώ ομιλητές είναι ένα παραιτηθέν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (Νίνα Κασιμάτη) και ένα πρώην ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (Μενέλαος Γκίβαλος).
Επίσης, στο φυλλάδιο παρουσιάζεται το σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση», που είναι συνδεδεμένο με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ πως διοργανωτές της εκδήλωσης είναι τα μέλη του «Νέου Αγωνιστή», δηλαδή «πρώην μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ανένταχτοι σοσιαλιστές, διαπνεόμενοι από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.
Τα στελέχη του «Νέου Αγωνιστή» επισημαίνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να «μεταφράσει» το νόημα των συνθημάτων στη σημερινή συγκυρία. Ακόμα και το όνομα του Νέου Αγωνιστή παραπέμπει στο περιοδικό «Αγωνιστής» που εξέδιδε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80.
Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι την ίδια μέρα το ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει κεντρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη όπου ο πρόεδρος του Κινήματος Ευ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει το ανανεωμένο σήμα του κόμματος. Εχει ανακοινωθεί εδώ και μία εβδομάδα ότι στην ομιλία του, που θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, θα αναλύσει το νόημα των ιστορικών συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα κατάσταση και θα τονίσει τη συνέχεια των λόγων του Κινήματος από το 1974 μέχρι σήμερα.
Στελέχη της Κίνησης έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη δημοσιότητα με εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιήσει μετά την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Κινήματος για «προδοσία».
Ιδρυτικά μέλη του Νέου Αγωνιστή επισημαίνουν ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται τα σύμβολα του Κινήματος. Η επαφή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές όπου κατήλθαν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος και κατόπιν εντάχθηκαν οργανωτικά στο κόμμα του Αλ. Τσίπρα μαζί με την Ενωτική Κίνηση στην οποία συμμετέχουν οι ΠΑΣΟΚογενείς Αλ. Μητρόπουλος, Δ. Τσουκαλάς, Αν. Κοτσακάς και Σπ. Κότσιας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου