Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Αυγούστου, 2012

  • Μήνυμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο.
  • Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών ενδέχεται να εφαρμοστεί από τη φετινή σχολική χρονιά, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τονίζει πως «οι καλοί θα προχωρούν, ενώ οι μέτριοι θα μένουν στάσιμοι».
  • Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
  • Προσπάθειες προκειμένου να έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της Βόρειας Αττικής, περιοχές της οποίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, καταβάλουν τα συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Η φωτιά έκαψε στύλους και προκάλεσε μπλακάουτ σε μεγάλες περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής.
  • Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στις Αφίδνες και πλέον επικρατεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 4 περίπου τα ξημερώματα. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβετικής, ενώ οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά είχαν εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς είπαν ότι άκουσαν απανωτές εκρήξεις πριν την πυρκαγιά και κάνουν λόγο για εμπρησμό. Στο μεταξύ, οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Ματράκι στην Εύβοια, κοντά στην Κύμη, ενώ υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Κεφαλλονιά. Δείτε το φωτορεπορτάζ από τη φωτιά στις Αφίδνες.

Κόσμος

  • Ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε επέμβαση μπάι πας. Στην ιστορία έχει μείνει η φράση του, μόλις πάτησε το πόδι του στη σελήνη, «είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».
  • Όξυνση στις σχέσεις Φατάχ και Χαμάς έφερε η κίνηση του Ιράν να καλέσει στη σύνοδο κορυφής των Αδεσμεύτων, στις 30 και 31 Αυγούστου, τόσο τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς όσο και τον πρωθυπουργό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε. Ο Αμπάς ανακοίνωσε ότι δεν θα μεταβεί στην Τεχεράνη για τη σύνοδο εξαιτίας της παρουσίας του Χανίγια, ενώ στρέφεται και κατά του καθεστώτος του Αχμαντινετζάντ.
  • Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Σάββατο την Αϊτή και τον καταυλισμό στον οποίο ζουν ακόμα 350.000 επιζώντες από τον σεισμό του 2010. Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ πλησιάζει τώρα την Κούβα και αναμένεται να ενισχυθεί σε κυκλώνα πριν φτάσει τις ακτές της Φλόριντα τη Δευτέρα.Στο Πορτ-Ο-Πρενς, ένα δεκάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε από την κατάρρευση τοίχου.
  • Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη φυσικού αερίου που έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Βενεζουέλας, το οποίο ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του για δύο ημέρες.
  • Η Τεχεράνη έχει ευθύνη να στηρίξει την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ απέναντι στην ένοπλη εξέγερση, δηλώνει ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας των Φρουρών της Επανάστασης, την ίδια ακριβώς στιγμή που η συριακή αντιπολίτευση απευθύνει έκκληση προς τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο να παρέμβουν. Οι αντικαθεστωτικοί απελευθέρωσαν, εν τω μεταξύ, Λιβανέζο όμηρο που είχε απαχθεί το Μάιο μαζί με ομάδα σιιτών προσκυνητών που πέρασε από την Τουρκία στη Συρία. Έναν κινηματογραφικό παραγωγό και έναν ηθοποιό συνέλαβαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.

Οικονομία

  • Η Άνγκελα Μέρκελ προωθεί μια νέα συνθήκη για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των χωρών-μελών αλλά και των εταίρων της, γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Μια από τις ιδέες που φέρεται να προωθεί το Βερολίνο -μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία- αφορά το ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, «το οποίο θα μπορούσε να αποκτήσει το δικαίωμα να επιβλέπει τους προϋπολογισμούς».
  • Την αντίθεσή του στο να δοθεί η διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη Σαμαρά στη γερμανική καγκελαρία, κατά την οποία έκανε έκκλησή του για «περισσότερο αέρα».
  • Ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ, που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Οι προτεινόμενες περικοπές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο campionato επικρατώντας με 2-0 της Πάρμα του Σωτήρη Νίνη. Ο Ελληνας διεθνής αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 57ο λπετό, είχε ένα πολύ καλό σουτ ενώ εκτελούσε όλες τις στημένες φάσεις των γηπεδούχων. Τη...σφραγίδα του στο εναρκτήριο ματς της Serie A έβαλε ο Στέβαν Γιόβετιτς της Φιορεντίνα. Με δύο γκολ του Σέρβου οι «βιόλα» επικράτησαν 2-1 της Ουντινέζε στο «Φρίουλι» και μπήκαν...με το δεξί στο πρωτάθλημα.
  • Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών και απουσιών μπήκε... με το δεξί στο πρωτάθλημα, καθώς, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα επιβλήθηκε 1-0 του Λεβαδειακού. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 34΄ ο Βύντρα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούν» από πέρυσι για τα επεισόδια στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Ολυμπιακό.
  • Γιάννινα - Πλατανιάς 0-0,  ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου