Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ομογενής τραυματίστηκε στο Λόουελ εν ώρα εθελοντικής εργασίας

Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2012

Ο τραυματίας, Χρίστος Κοτσιρώνης, αγκαλιά με την σύζυγό του Γεωργία, στο φεστιβάλ της «Παναγίτσας» στο Ντρέικετ.
Οι ομογενείς μας, οι οποίοι εθελοντικά συντηρούν τις κοινότητες και τις εκδηλώσεις τους όχι μόνο με χρήματα, συνδρομές και την προσωπική τους εργασία, αλλά ακόμα και με διακινδύνευση της ίδιας της υγείας τους. Στο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστής και ως Παναγίτσας του Ντρέικετ, είδαμε τον ομογενή επιχειρηματία Χρίστο Κοτσιρώνη, ο οποίος δίνει πάντοτε πρώτος το παρών σε κάθε εκδήλωση που έχει να κάνει με την Ομογένεια και τις κοινότητες, έχοντας το χέρι του σε πλαστικό θύλακα, υποστηριζόμενο από μεταλλική βάση και συσκευή.
Ο κ. Κοτσιρώνης καθώς προσέφερε την εθελοντική του υπηρεσία στο διεθνές φεστιβάλ της πόλης του Λόουελ, στο τέλος του Ιουλίου, στο οποίο συμμετείχε και η Ομογένεια του Λόουελ, τραυματίστηκε στο χέρι και μάλιστα αρκετά σοβαρά που χρειάσθηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση.
Στην ερώτηση τι συμβαίνει γιατί φοράτε αυτόν τον θύλακα στο χέρι, μας είπε ότι «είχαμε πάει στο διεθνές φεστιβάλ του Λόουελ για να βοηθήσουμε στο ελληνικό σχολείο. Ηλθε ένας φίλος μ’ ένα μικρό φορτηγό, ο Βάιος Τσιοπλήκας, ο οποίος ήθελε βοήθεια να κατεβάσουμε κάτι για το φεστιβάλ, αλλά αυτός είναι μεγαλόσωμος άνδρας κι όχι σαν κι εμένα που είμαι μισή μερίδα», είπε χαμογελώντας και συμπλήρωσε πως «κάποια στιγμή του είπα Βάιε είναι βαρύ αυτό, κι εκείνος απάντησε ‘όχι δεν είναι βαρύ εγώ το έβαλα μόνος μου’. Κι έτσι πήγα να βοηθήσω τον τσολιά (ο κ. Τσιοπλήκας ήταν μέλος της Προεδρικής Φρουράς στην Ελλάδα) κι όπως προσπαθούσαμε να το κατεβάσουμε ήταν τόσο βαρύ, που τόσο βάρος δεν έχω ξανασηκώσει ποτέ, οπότε μου έφυγε ολόκληρο το ποντίκι (ο μυς) κι έπρεπε να βρούμε... γάτα να το πιάσει. Κόλλησε ο μυς ψηλά, πήγα στον γιατρό ο οποίος μου είπε ότι χρειαζόμουν εγχείρηση, κι έτσι κι έγινε εγχείρηση και τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της ανάρρωσης».
Ο κ. Κοτσιρώνης κατάγεται από το χωριό Σιμόπουλο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αμαλιάδα της Ηλείας.
Οπως συμβαίνει με την πλειάδα των ομογενών μας, και ο κ. Κοτσιρώνης έχει τη δική του ιστορία. Ηλθε στην Αμερική πριν από 22 χρόνια για λίγο διάστημα, αλλά έμεινε για πάντα. «Ηλθα για λίγο καιρό να εργαστώ να εξοικονομήσω μερικά χρήματα για να αγοράσω μισό ταξί στην Αθήνα, αλλά έβγαλα ρίζες εδώ», λέει και συνεχίζει: «Ηλθα για να συγκεντρώσω πέντε χιλιάδες δολάρια, αλλά δεν τα μάζεψα ποτέ. Οταν τα είχα μαζέψει ήμουν ήδη νυμφευμένος και είχα και παιδιά οπότε έβγαλα ρίζες».
Την σύζυγό του, την Γεωργία, η οποία είναι γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη γνώρισε εδώ και για την οποία λέει ότι «είναι πολύ καλή γυναίκα».
Αναφορικά με το αν μετάνιωσε που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα και παρέμεινε μόνιμα στην Αμερική, απαντά ότι «πάντοτε έλεγα ευχαριστώ τον Θεό που ήλθα στην Αμερική και σήμερα βλέποντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέω ευχαριστώ τον Θεό που δεν έμεινα στην Ελλάδα».
Ο κ. Κοτσιρώνης είναι ο ιδιοκτήτης της «Primo Pizza» στην πόλη Ντρέικετ, ανήκει στην κοινότητα της Παναγίτσας και είναι επίσης μέλος του κοινοτικού συμβουλίου. Για την κοινότητα της Παναγίτσας είπε ότι «πηγαίνει πολύ καλά και το φεστιβάλ μας είναι κάθε χρόνο και καλύτερο. Μόλις μπει το καλοκαίρι πολλοί πελάτες μου με ρωτούν πότε θα γίνει το ελληνικό φεστιβάλ», ενώ αν τα βγάζει πέρα οικονομικώς η κοινότητα χωρίς το φεστιβάλ, μας είπε «πολύ δύσκολα».
Μιλώντας για την κοινότητα, είπε ότι «έχει μέλλον η εκκλησία μας εδώ διότι είναι η μόνη που βρίσκεται από το άλλο μέρος του ποταμού και μπορούμε να έχουμε πολύ κόσμο από την γύρω περιοχή και από το νότιο μέρος της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ».
Γνωρίστηκα με την σύζυγό του την Γεωργία στον γάμο της αδελφής της στον οποίον ο Χρίστος ήταν κουμπάρος. Η κ. Κοτσιρώνη είπε ότι «γνωριστήκαμε στον γάμο. Στεφάνωσε την αδελφή μου και τον άνδρα της στην παλιά εκκλησία της Κοιμήσεως επί ημερών του π. Φιλίππου Γιαλεψού». Το ζεύγος Κοτσιρώνη έχει τρία παιδιά.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρου Καλμούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου