Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Ελαφρά εξασθενημένος ο Ισαάκ στη Νέα Ορλεάνη

Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2012
ΗΠΑ: Ελαφρά εξασθενημένος ο Ισαάκ οδεύει προς Νέα ΟρλεάνηΟ κυκλώνας αποτελεί το πρώτο μεγάλο τεστ για το αντιπλημμυρικό σύστημα της περιοχής


Ο κυκλώνας Ισαάκ εξασθένισε ελαφρά κινούμενος πάνω από την νοτιοανατολική Λουιζιάνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων. Επτά χρόνια μετά τον Κατρίνα, η Νέα Ορλεάνη έρχεται αντιμέτωπη με την έλευση του Ισαάκ, ο οποίος φέρνει μαζί του δυνατούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις.

Στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) το επίκεντρο του κυκλώνα ήταν 5 μίλια ανατολικά της Χούμα, στη Λουιζιάνα και περίπου 50 μίλια νοτιο-νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.
Το μεσημέρι της Τετάρτης υπερχείλισε φράγμα στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα, απειλώντας με σοβαρές πλημμύρες της περιοχή, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ισαάκ.
Ο Μπίλι Νάνγκεσερ, πρόεδρος της κοινότητας Πλάκμινζ Πάρις - περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης-, δήλωσε πως τα ύψους τριών μέτρων φράγματα δεν κατέρρευσαν, αλλά το νερό πέρασε πάνω από αυτά.
«Τα φράγματα υπερχείλισαν σε αρκετές περιοχές και προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους ανθρώπους. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι... Η κατάσταση εδώ είναι πολύ σοβαρή» είπε, μιλώντας στο CNN.
Ο κυκλώνας αποτελεί το πρώτο μεγάλο τεστ για το γιγαντιαίο και πανάκριβο αντιπλημμυρικό σύστημα της Νέας Ορλεάνης.
Για πρώτη φορά, το πρωί της Τρίτης, το Μηχανικό του Αμερικανικού Στρατού, μετακίνησε τη γιγαντιαία πόρτα στη θέση που πρέπει να είναι σε περίπτωση εκτεταμένης πλημμύρας, στο άνω άκρο της λίμνης Μπόργκιν, κλείνοντας και αποκλείοντας από τα νερά, μια περιοχή μήκους 3,2 χιλιομέτρων και ύψους 7,9 μέτρων.

Νεότερη Ενημέρωση

Ο Ισαάκ βρίσκεται “καθηλομένος” στη Νέα Ορλεάνη και παρ' ότι τα φράγματα που φτιάχτηκαν (στοίχησαν 12 δισεκατομύρια δολάρια) μετά τον τυφώνα Κατρίνα δεν έσπασαν αλλά οι περιοχές στην νότια Λουιζιάνα πλημμύρησαν με αποτέλεσμα χιλιάδες κτήρια να είναι μέσα στο νερό ενώ κόπηκε η ηλεκτροδότηση από τους δυνατούς ανέμους και την καταρρακτώδη βροχή που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρισμό ενώ υπάρχει μόνο ένας νεκρός γιατί μετά τον τυφώνα Κατρίνα όπου πέθαναν 1800 άτομα οι αρχές και ο κόσμος είχε λάβει τα μέτρα του.
Αρκετός κόσμος άφυσε τις περιουσίες του και έφυγαν στο βόρειο Τέξας και σε άλλες περιοχές μακρυά από την πορεία του Ισαάκ οποίος έφτασε στην Νέα Ορλεάνη μετά από 7 χρόνια ακριβώς από την ημέρα που κτύπησε την περιοχή ο τυφώνας Κατρίνα.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου